woensdag 7 januari 2015

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.

Net als de afgelopen jaren bestaat de IMd-portefeuille voor ongeveer tweederde uit nieuwbouwprojecten en eenderde uit hergebruik en transformatie. In de eerste categorie ontwerpen we de constructie van onder meer het Collectiegebouw van Museum Boijmans Van Beuningen, woontorens in Amsterdam en Rotterdam, een hoogbouw studentencomplex in Delft en het mega-project Ligne in Sittard, maar ook een dierenasiel, een filmdepot en – heel bijzonder – een tijdelijk overheidsgebouw.

En wat hergebruik en transformatie betreft werken we onder meer aan het omtoveren van een oude marineloods in Den Helder tot de nieuwe schouwburg van de stad, aan de ombouw van kantoren naar woningen in onder meer Rotterdam en Den Haag én aan de bouw van zorgappartementen in een voormalig zusterhuis.

Ook gaan we dit jaar aan de slag voor een van de beroemdste hotelketens ter wereld, ontwerpen we de constructie van faciliteiten voor een voetbalclub in de Eredivisie, transformeren we een oude gashouder, bouwen we mee aan één van de grootste en modernste penitentiaire inrichtingen van Nederland en doen we nog veel, heel veel meer. Uiteraard met dank aan onze opdrachtgevers, architecten en alle andere (bouw)partners. Laten we er samen een mooi jaar van maken.

Kijk voor meer over onze projecten ook op http://imdbv.nl/Projecten

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.