donderdag 2 oktober 2008

Amsterdam-Noord krijgt de komende jaren een nieuw centrum. In totaal komen er 3000 nieuwe woningen en bijna 300.000 m2 aan kantoren, winkels en voorzieningen. IMd heeft van ING Real Estate opdracht gekregen voor de constructie van fase 2 van deelplan Boven ’t Y. Het mega-project is voor IMd het vijfde grote stedelijke vernieuwingsproject in portefeuille.

Het masterplan voor Centrum Amsterdam Noord (CAN) is gemaakt door Soeters Van Eldonk architecten. Deelproject Boven ’t Y is het hart. Hier begint straks ook de Noord/Zuidlijn, de nieuwe metro die dit stadsdeel met het centrum verbindt.

Behalve 400 woningen, 50.000 m2 parkeergarage en 30.000 m2 commerciële functies, komen in fase 2 van Boven ’t Y een bioscoop en cultuurcentrum. IMd verzorgt voor al deze functies het constructief ontwerp. Zes architecten werken momenteel aan de plannen.

Grootschalige stedelijke projecten zijn voor IMd niet nieuw; het bureau werkt momenteel aan vergelijkbare projecten in Zaandam (Rustenburg), Waddinxveen (Centrumplan), Eindhoven (Meerrijk) en Lelystad (Stadshart).