maandag 23 februari 2015

Een monumentale school in Rotterdam wordt een woongebouw met 45 appartementen. De keuze voor IMd om die transformatie constructief mogelijk te maken, onderstreept de uitgebreide kennis en ervaring op dit gebied. De uitvoering start naar verwachting in 2016.

Opdrachtgever transVORM heeft het monumentale Rotterdamse schoolgebouw – met kapel – in februari gekocht van het Albeda College. Het gebouw van 5.500 m2 aan de Breitnerstraat in de wijk het Oude Westen heeft sinds 1932 onderdak geboden aan diverse onderwijsinstellingen.

Dankzij de markante vorm van het gebouw krijgt ieder appartement een andere, unieke indeling. transVORM, onderdeel van VORM uit Papendrecht, is een ontwikkelende bouwer en specialist op het gebied van transformeren, revitaliseren en technische beheer.

Voor het ontwerp is transVORM een samenwerking aangegaan met EGM Architecten (architectonisch ontwerp) en IMd (constructief ontwerp). Het hele team is aangesloten bij het Nationaal Renovatie Platform (NRP).

IMd werkt momenteel aan een groot aantal transformaties, zoals die van de Oude Touwfabriek in Oudewater tot woningcomplex, een marineloods in Den Helder tot schouwburg en het voormalige Shell-kantoor in Den Haag tot hoogwaardig wooncomplex.

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.