dinsdag 14 juli 2020

Voor de Nationale Staalprijs 2020 zijn 4 projecten van IMd genomineerd, elk met zijn eigen bijzonderheid.

Park Hoog Oostduin is een grootschalig wooncomplex in een voormalig Shell-kantoor. Een bijzondere uitbreiding in staal maakte het mogelijk woningen op te nemen zonder radicaal op de bestaande bouw in te grijpen.

Bolidt Innovation Center is industriepand en bezoekerscentrum ineen. De staalconstructie is berekend en gebouwd met o.a. de opslag van gevaarlijke stoffen als uitgangspunt, het gebouw zelf is transparant en uitnodigend.

Bij de transformatie van de winkelpanden Hoogstraat 168-172 werd de toepassing van het eerste grootschalige donorskelet werkelijkheid. Een primeur op het gebied van hergebruik van staal.

De RET Remise Kleiweg bestaat uit een grote werkplaats voor tram- en metrostellen met daarboven kantoren. Dit vroeg om een bijzondere (staal) constructie- en detaillering om te zorgen voor maximale flexibiliteit en minimale overlast.

Bekijken de inzendingen op de website van de Nationale Staalprijs 2020:

Uitbreiding Park Hoog Oostduinlaan (ism Cepezed)

Bolidt Innovation Center (ism Lüchinger Architects en RoosRos Architecten)

Winkelpanden Hoogstraat 168-172 (ism Rijnboutt)

RET Remise Kleiweg (ism Marco Verheijen, Gemeente Rotterdam)

Fotografie:
Lucas van der Wee
Jeroen Musch
Kees Hummel
Stieber Fotografie

november 2019

Ultramoderne cGMP-productiefaciliteit HALIX op Bio Science Park Leiden geopend

Met een officiële openingsceremonie vierde biofarmaceutisch bedrijf HALIX op 21 november 2019 de opening van haar gloednieuwe GMP-faciliteit op het Leiden Bioscience Park. Het nieuwe gebouw van 6.700 m² huisvest cGMP-productieruimtes voor de ontwikkeling en productie van biofarmaceutica. IMd maakte het constructief ontwerp van het high-tech gebouw.


Oranjehotel wordt Rijksmonument

Het Oranjehotel krijgt de status van Rijksmonument. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven laat weten dat 75 jaar na de bevrijding deze plek als erfgoed wordt aangewezen. Dit betekent dat het Oranjehotel beter kan worden beschermd omdat er middelen zijn voor beheer en onderhoud. Om het monument geschikt te maken als bezoekerscentrum heeft IMd adviezen gegeven om de bestaande constructie zoveel mogelijk te behouden bij de voorafgaande grootschalige renovatie.


IMd wint selectie VDMA terrein Eindhoven samen met Being Development en OMA

Gemeente Eindhoven heeft afgelopen vrijdag aangekondigd dat IMd Raadgevende Ingenieurs samen met Being Development en architectenbureau OMA de tender voor het Van der Meulen-Ansems-terrein (VDMA) in Eindhoven heeft gewonnen. Onder het motto ‘Join The Stage’ zal het gebied transformeren tot een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren en openbare ruimte – een podium voor iedereen. De herontwikkeling van maar liefst 75.000 m2 in hartje binnenstad zal de nodige constructieve uitdagingen bieden aan IMd.


september 2019

Start bouw Life Science Cluster David de Wiedgebouw

Afgelopen week is officieel de bouw van start gegaan van de uitbreiding van Life Science Cluster David de Wiedgebouw. Het complex zal een grootschalige verbouwing en verduurzaming ondergaan en wordt dé high-end ontmoetingsplek waar toponderzoek samenkomt. Doordat het gebouw stap voor stap wordt aangepast, zullen er steeds meer werkplekken en uitstekende flexibele labs komen.


Hoogste punt Depot Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam

De bouw van het Depot beleefde vandaag een bijzondere mijlpaal: het hoogste punt is bereikt! Naast Bas Kurvers (wethouder R’dam), Sjarel Ex (directeur Boijmans Van Beuningen), Winy Maas (MVRDV) en Roel Vollebregt (directeur BAM) vierden de genodigden dit bijzondere moment. IMd kreeg de uitdaging om de constructie te ontwerpen van dit icoon aan de Rotterdamse skyline. Met het bereiken van het hoogste punt is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld weer een stap verder in zijn realisatie.


Feestelijke opening Varkenoord, nieuwe trainingsaccommodatie Feyenoord

Vrijdag 23 augustus is trainingsaccommodatie Varkenoord feestelijk geopend. Na een openingswoord van Feyenoord-directeur Mark Koevermans en Peter Bak, afgevaardigde van het bestuur van SC Feyenoord, openden Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie officieel de nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. Naast de eerder door IMd ontworpen accommodatie voor de BVO heeft de jeugd van Feyenoord nu ook een topsportonderkomen met hoogwaardige faciliteiten.