donderdag 8 oktober 2020

Dinsdag 13 oktober 2020 vindt de Nationale Staalbouwdag plaats. Aan het einde van deze dag wordt traditiegetrouw de Nationale Staalprijs uitgereikt, alsmede de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal. Dit jaar voor het eerst geheel online. Tijdens deze Staalbouwdag zal in het middagprogramma Pim Peters een lezing geven over Toekomstbestendig Ontwerpen en aansluitend panellid zijn bij de discussie over het thema Bouwen in de (nabije) toekomst met kennis van circulair bouwen en het donorskelet.
Van de in totaal 116 ingediende projecten voor de Staalprijs is IMd Raadgevende Ingenieurs met vier genomineerde projecten goed vertegenwoordigd.

In de categorie Industriebouw zijn uit de 14 inzendingen twee projecten van IMd genomineerd: Bolidt Innovation Center te Hendrik-Ido-Ambacht en de RET remise Kleiweg te Rotterdam. In de categorie Woningbouw is van de 12 inzendingen o.a. uitbreiding Park Hoog Oostduinlaan te Den Haag genomineerd.

En opnieuw is IMd aanwezig met een nominatie in de categorie Nationale Duurzaamheidsprijs Staal en dit keer met het toegepaste donorskelet bij het project Hoogstraat 168-172 te Rotterdam.

Tijdens de vorige uitreiking van de Nationale Staalprijs, in 2018, haalde IMd met twee projecten de Staalprijs binnen: Productiehal TataSteel in Velsen-Noord, “een veeleisend project met absurde dimensies en secure voorbereiding is industriebouw optima forma” en de Tijdelijke Rechtbank in Amsterdam, “Dit toonbeeld van ‘circulaire economie’ binnen de bouwsector doet recht aan IFD, maakt het weer actueel, maar prikkelt bovenal de hele bouwkolom tot navolging, en is daarmee unaniem de winnaar van de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal 2018.”

De Nationale Staalprijs is een tweejaarlijkse bouwprijs voor projecten in staal en bestaat sinds 1971. De vakjury, dit jaar onder aanvoering van architect Janneke Bierman, kan projecten nomineren in vijf categorieën; utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen. Uit de genomineerde projecten kiest de jury in elke categorie een Nationale Staalprijs en één Nationale Duurzaamheidsprijs Staal.

Fotografie:
Jeroen Musch
Fotostudio Barendrecht
Lucas van der Wee
Kees Hummel

november 2019

Ultramoderne cGMP-productiefaciliteit HALIX op Bio Science Park Leiden geopend

Met een officiële openingsceremonie vierde biofarmaceutisch bedrijf HALIX op 21 november 2019 de opening van haar gloednieuwe GMP-faciliteit op het Leiden Bioscience Park. Het nieuwe gebouw van 6.700 m² huisvest cGMP-productieruimtes voor de ontwikkeling en productie van biofarmaceutica. IMd maakte het constructief ontwerp van het high-tech gebouw.


Oranjehotel wordt Rijksmonument

Het Oranjehotel krijgt de status van Rijksmonument. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven laat weten dat 75 jaar na de bevrijding deze plek als erfgoed wordt aangewezen. Dit betekent dat het Oranjehotel beter kan worden beschermd omdat er middelen zijn voor beheer en onderhoud. Om het monument geschikt te maken als bezoekerscentrum heeft IMd adviezen gegeven om de bestaande constructie zoveel mogelijk te behouden bij de voorafgaande grootschalige renovatie.


IMd wint selectie VDMA terrein Eindhoven samen met Being Development en OMA

Gemeente Eindhoven heeft afgelopen vrijdag aangekondigd dat IMd Raadgevende Ingenieurs samen met Being Development en architectenbureau OMA de tender voor het Van der Meulen-Ansems-terrein (VDMA) in Eindhoven heeft gewonnen. Onder het motto ‘Join The Stage’ zal het gebied transformeren tot een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren en openbare ruimte – een podium voor iedereen. De herontwikkeling van maar liefst 75.000 m2 in hartje binnenstad zal de nodige constructieve uitdagingen bieden aan IMd.