donderdag 3 oktober 2019

Vandaag is de bouw van de BunkerToren in Eindhoven officieel van start gegaan. Derobuuste Bunkerwordt herontwikkeld tot een iconisch woon/werk gebouw waarvan de opbouw deels in de bestaande bunker wordt gebouwd.De door Maaskant ontworpen originele Bunker is een begrip in Eindhoven. Het isde voormalige studentensociëteit van de Eindhovense studentenverenigingen waar vele generaties studenten een avond hebben doorgebracht.

IMd heeft voor de ca. 100 meter hoge toren een betonnen hoofddraagstructuur ontworpen die over de hoogte steeds lichter en opener wordt uitgevoerd. Kenmerkend voor het ontwerp is onder andere de landschapsvisie die vanuit de Technische Universiteit campus wordt doorgezet tot langs de Kennedylaan en zelfs tot over de Bunker. Zo komen er riante balkons aan de hoogbouw met veel ruimte voor groen en zal de bestaande robuuste Bunker zelf ook van groen worden voorzien. De slanke woontoren zal een nieuwe dimensie geven aan het wonen in Eindhoven.

IMd maakt samen met RED Company, Being Development en Powerhouse Company deel uit van het team dat eind 2015 de ontwikkelprijsvraag voor de Bunker uitgeschreven door de eigenaar, de TU/e heeft gewonnen. De oplevering van het gebouw staat gepland in 2022.

Foto start bouw: IMd

Visuals: Powerhouse Company

juni 2018

Feestelijke boeklancering ‘De kunst van het construeren’

Gisteren, op 28 juni, is bij IMd Raadgevende Ingenieurs ‘De kunst van het construeren’ gelanceerd. In dit boek laten Remko Wiltjer, Pim Peters, Rob Stark en Paul Korthagen – alle vier directeur-eigenaar van IMd – weten dat construeren veel meer is dan alleen een ambacht. De basis leert de constructeur tijdens de studie, de ‘kunst’ in de praktijk. De feestelijke boeklancering vond plaats op het kantoor van IMd in Rotterdam.


Ontwerp publieksingang tijdelijke Tweede Kamer gereed

Voor de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer komt een publieksingang om de grote aantallen bezoekers goed en veilig te kunnen ontvangen. Deze entree wordt gemaakt aan de stationszijde van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag, waar de Tweede Kamer vanwege de renovatie van het Binnenhof vanaf medio 2020 tijdelijk gehuisvest wordt. Kamerleden en medewerkers gebruiken de bestaande hoofdingang aan de Bezuidenhoutseweg.


Cadenza wint Gemma Smid Architectuurprijs 2018

Het project Cadenza wint de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2018. ‘Op deze voorheen doodse plek is een levendig stuk stad ontstaan. Het betreft een groot project, maar de eenheid in het gevelbeeld met een rustige uitstraling is sterk’, volgens de vakjury.


Amstel Tower op feestelijke wijze geopend

Donderdag 21 juni is de Amstel Tower in Amsterdam feestelijk geopend. Genodigden en buurtbewoners kregen de kans om op 100 meter hoogte van het fantastische uitzicht over Amsterdam te genieten. De prestigieuze woon- en hoteltoren van vastgoedontwikkelaar Provast ligt pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².