donderdag 3 oktober 2019

Vandaag is de bouw van de BunkerToren in Eindhoven officieel van start gegaan. Derobuuste Bunkerwordt herontwikkeld tot een iconisch woon/werk gebouw waarvan de opbouw deels in de bestaande bunker wordt gebouwd.De door Maaskant ontworpen originele Bunker is een begrip in Eindhoven. Het isde voormalige studentensociëteit van de Eindhovense studentenverenigingen waar vele generaties studenten een avond hebben doorgebracht.

IMd heeft voor de ca. 100 meter hoge toren een betonnen hoofddraagstructuur ontworpen die over de hoogte steeds lichter en opener wordt uitgevoerd. Kenmerkend voor het ontwerp is onder andere de landschapsvisie die vanuit de Technische Universiteit campus wordt doorgezet tot langs de Kennedylaan en zelfs tot over de Bunker. Zo komen er riante balkons aan de hoogbouw met veel ruimte voor groen en zal de bestaande robuuste Bunker zelf ook van groen worden voorzien. De slanke woontoren zal een nieuwe dimensie geven aan het wonen in Eindhoven.

IMd maakt samen met RED Company, Being Development en Powerhouse Company deel uit van het team dat eind 2015 de ontwikkelprijsvraag voor de Bunker uitgeschreven door de eigenaar, de TU/e heeft gewonnen. De oplevering van het gebouw staat gepland in 2022.

Foto start bouw: IMd

Visuals: Powerhouse Company

september 2019

Start bouw Life Science Cluster David de Wiedgebouw

Afgelopen week is officieel de bouw van start gegaan van de uitbreiding van Life Science Cluster David de Wiedgebouw. Het complex zal een grootschalige verbouwing en verduurzaming ondergaan en wordt dé high-end ontmoetingsplek waar toponderzoek samenkomt. Doordat het gebouw stap voor stap wordt aangepast, zullen er steeds meer werkplekken en uitstekende flexibele labs komen.


Hoogste punt Depot Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam

De bouw van het Depot beleefde vandaag een bijzondere mijlpaal: het hoogste punt is bereikt! Naast Bas Kurvers (wethouder R’dam), Sjarel Ex (directeur Boijmans Van Beuningen), Winy Maas (MVRDV) en Roel Vollebregt (directeur BAM) vierden de genodigden dit bijzondere moment. IMd kreeg de uitdaging om de constructie te ontwerpen van dit icoon aan de Rotterdamse skyline. Met het bereiken van het hoogste punt is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld weer een stap verder in zijn realisatie.


Feestelijke opening Varkenoord, nieuwe trainingsaccommodatie Feyenoord

Vrijdag 23 augustus is trainingsaccommodatie Varkenoord feestelijk geopend. Na een openingswoord van Feyenoord-directeur Mark Koevermans en Peter Bak, afgevaardigde van het bestuur van SC Feyenoord, openden Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie officieel de nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. Naast de eerder door IMd ontworpen accommodatie voor de BVO heeft de jeugd van Feyenoord nu ook een topsportonderkomen met hoogwaardige faciliteiten.