dinsdag 19 mei 2020

Nu excursies en lezingen zijn afgelast heeft IMd de handen ineen geslagen met Bouwen met Staal om kennis over constructief ontwerpen online te blijven delen. Dinsdag 12 mei trapten we af met een interactieve uitzending (webinar) in samenwerking met architect Rijnboutt over UpMountain, een woontoren bovenop een bestaande parkeergarage en winkelpand. Dinsdag 26 mei vertelden we in een live Youtube-uitzending samen met Cepezed meer over Bouwdeel D(emontabel), een bijzonder kantoorgebouw dat snel gebouwd- en ook weer snel af te breken is.

UpMountain vormt de bijzondere bekroning van een driedelig nieuwbouw- en renovatieproject in het stadshart van Amstelveen. Het luxe appartementengebouw staat naast een volledig gerenoveerd warenhuis en bovenop het dak van een nieuwe parkeergarage. Als alternatief van de afgelaste excursie van Bouwen met Staal aan dit project gaven architect Joost Verheus (Rijnboutt) en constructeur Paul Noomen (IMd) in een live uitzending inzicht in het architectonisch en constructief ontwerp van UpMountain.

Bouwdeel D(emontabel) in Delft is snel gebouwd….en ook snel weer af te breken. En dat is precies de bedoeling van dit circulaire kantoorgebouw. Het gebouw en de constructie zijn zo ontworpen dat het geheel demontabel is en de verschillende elementen (eventueel los van elkaar) opnieuw gebruikt kunnen worden. Dinsdag 26 mei vertelden Elise Bilardie (IMd) en Jan Houtekamer (Cepezed) in een live uitzending op Youtube meer over bouwproces en (constructief) ontwerp van Bouwdeel D(emontabel). 

De webinars zijn terug te kijken via YouTube:
Webinar UpMountain
Webinar Bouwdeel D

november 2019

Ultramoderne cGMP-productiefaciliteit HALIX op Bio Science Park Leiden geopend

Met een officiële openingsceremonie vierde biofarmaceutisch bedrijf HALIX op 21 november 2019 de opening van haar gloednieuwe GMP-faciliteit op het Leiden Bioscience Park. Het nieuwe gebouw van 6.700 m² huisvest cGMP-productieruimtes voor de ontwikkeling en productie van biofarmaceutica. IMd maakte het constructief ontwerp van het high-tech gebouw.


Oranjehotel wordt Rijksmonument

Het Oranjehotel krijgt de status van Rijksmonument. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven laat weten dat 75 jaar na de bevrijding deze plek als erfgoed wordt aangewezen. Dit betekent dat het Oranjehotel beter kan worden beschermd omdat er middelen zijn voor beheer en onderhoud. Om het monument geschikt te maken als bezoekerscentrum heeft IMd adviezen gegeven om de bestaande constructie zoveel mogelijk te behouden bij de voorafgaande grootschalige renovatie.


IMd wint selectie VDMA terrein Eindhoven samen met Being Development en OMA

Gemeente Eindhoven heeft afgelopen vrijdag aangekondigd dat IMd Raadgevende Ingenieurs samen met Being Development en architectenbureau OMA de tender voor het Van der Meulen-Ansems-terrein (VDMA) in Eindhoven heeft gewonnen. Onder het motto ‘Join The Stage’ zal het gebied transformeren tot een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren en openbare ruimte – een podium voor iedereen. De herontwikkeling van maar liefst 75.000 m2 in hartje binnenstad zal de nodige constructieve uitdagingen bieden aan IMd.