dinsdag 15 december 2015

Op dinsdag 16 februari 2016 organiseert Duurzaam Gebouwd de bijeenkomst Duurzaam Gebouwd Op Locatie, met als thema: Circulaire Economie – de Constructie. Het kantoor van IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam is de locatie van het seminar.

Circulaire Economie: een containerbegrip of richting kiezen? Duurzaam Gebouwd heeft samen met IMd en VOBN een interactief programma samengesteld, onder leiding van moderator Flip Verwaaijen. Hierin komen de ‘best practices’ van circulaire constructie aan bod. U wordt uitgedaagd om na te denken over de mogelijkheden die een circulaire constructie biedt en leert tevens van de manco’s van eerdere projecten.

Verschillende sprekers laten zien wat er in de afgelopen jaar is gebeurd op het gebied van staal- en betonconstructies in de circulaire economie. De nieuwste, praktisch toepasbare duurzame ontwikkelingen van de materialen beton zijn verpakt in lezingen en presentaties waarbij er volop ruimte is voor vragen en discussie. Thema’s die onder andere aan bod komen zijn: donor-skelet, classificatie tools, eigendom materiaal, materiaal paspoort, transport en breektechnieken.

Pim Peters zal vertellen over het donor-skelet. IMd is als pionier in de bouwwereld betrokken bij projecten waar daadwerkelijk constructieve elementen voor de tweede keer worden ingezet.

Vragen als; waar staan we nu? Waar lopen we tegen aan? Hoe ga je te werk, én wat haal je er uit, zullen beantwoord worden. Meld u aan voor de bijeenkomst Duurzaam Gebouwd Op Locatie op 16 februari 2016 in Rotterdam.

bron: Duurzaam Gebouwd

januari 2015

dpcp realiseert tijdelijke rechtbank Amsterdam

Het consortium dpcp onder leiding van du Prie bouw & ontwikkeling uit Leiden en ontwikkelaar cepezedprojects uit Delft heeft de Design, Build, Maintain & Remove (DBMR)-opdracht voor de nieuwbouw van de tijdelijke rechtbank in Amsterdam gewonnen. cepezed en cepezedinterieur zijn als architect en interieurarchitect betrokken. Du Prie bouw & Ontwikkeling neemt de bouw voor zijn rekening.


“Toetsing veiligheid moet altijd bij overheid blijven”

Als het aan minister Blok ligt, gaat de toetsing van bouwplannen in Nederland ingrijpend op de schop. Private partijen zouden de taak van het publieke bouw- en woningtoezicht moeten overnemen, óók wat betreft constructieve veiligheid. Niet doen, schrijven Paul Korthagen en Remko Wiltjer van IMd vandaag in een artikel in Cobouw. Veiligheid is van algemeen belang en dús een publieke taak.


Blog: “Duurzaamheid - niet praten maar poetsen”

Ir. Pim Peters heeft dit jaar één goed voornemen: geen goede voornemens, zeker niet op het gebied van duurzaamheid. Actie, daar gaat het om, niet volgende maand, of morgen, of straks, maar nú.


Eerste lustrum IMd Academy

In 2010 is IMd begonnen met een eigen, interne opleiding van jonge constructeurs. Beroeps- en universitaire opleidingen sluiten namelijk niet goed aan bij de dagelijkse werkzaamheden van de constructeur. Dit jaar viert de IMd Academy het eerste lustrum.


IMd in 2015: van woontorens tot kantoortransformaties, van dierenasiel tot filmarchief en gevangenis

Het nieuwe jaar is voor IMd goed begonnen: op de valreep van het oude hebben we opnieuw een aantal leuke, spannende, uitdagende projecten in portefeuille gekregen. Samen met de al lopende werken belooft 2015 in alle opzichten nú al een mooi jaar te worden.


Bestaande parkeergarage draagt 50 meter hoge bouwkranen

Het is een van de grootste transformaties van Nederland: de ombouw van het voormalige kantoorgebouw De Admiraliteit (40.000 m2) in Rotterdam tot bijna 600 appartementen en woonstudio’s. IMd Raadgevende Ingenieurs ontwikkelde een tijdelijke constructie die ervoor zorgt dat twee 50 meter hoge bouwkranen op de bestaande parkeergarage kunnen staan – zonder extra funderingspalen. Onlangs is de uitvoering begonnen.