woensdag 25 april 2018

In Hoofddorp op kantorenpark Beukenhorst-Zuid wordt het nieuwe hoofdkantoor van sport- en lifestylemerk Asics gerealiseerd. Bijzonder aan het kantoor is ‘Asics World’; een showcase in een spectaculair atrium als hart van het gebouw. Gisteren was de feestelijke viering van het hoogste punt van het hoofdkantoor.

De nieuwbouw voor Asics hoofdkantoor EMEA & Benelux wordt een state-of-the-art kantoorgebouw van vier bouwlagen en is gesitueerd op een half verdiepte parkeerlaag.

Asics World is de eyecatcher van het gebouw. Hier worden verschillende merken van Asics gepresenteerd in een vierlaagse showcase. De showcase bestaat uit willekeurig gestapelde volumes met dragende vakwerken. De volumes zijn ten opzichte van elkaar gedraaid gestapeld en dragen middels dragende vakwerken in de gevel hun belasting af op een overgangsplaat op de begane grondvloer. Een overgangsplaat was hier benodigd om de kolomstelling gunstig uit te laten komen ten opzichte van de parkeervakken en rijbanen. De indrukwekkende showcase is eigenlijk een gebouw in een gebouw.

Gezondheid en duurzaamheid staan bij Asics hoog in het vaandel. Het gebouw zal daarom WELL en LEED Gold gecertificeerd gaan worden. Ook binnen de constructie is er aandacht voor duurzaamheid.

De verwachte oplevering van het gebouw zal plaatsvinden in de tweede helft van 2018. Het hoofdkantoor wordt gerealiseerd in opdracht van RED Company. IMd werkt als hoofdconstructeur samen met architectenbureau Powerhouse Company en projectmanagementbureau DVP.

Visuals: WAX

Foto’s: Ossip van Duivenbode

juni 2018

Feestelijke boeklancering ‘De kunst van het construeren’

Gisteren, op 28 juni, is bij IMd Raadgevende Ingenieurs ‘De kunst van het construeren’ gelanceerd. In dit boek laten Remko Wiltjer, Pim Peters, Rob Stark en Paul Korthagen – alle vier directeur-eigenaar van IMd – weten dat construeren veel meer is dan alleen een ambacht. De basis leert de constructeur tijdens de studie, de ‘kunst’ in de praktijk. De feestelijke boeklancering vond plaats op het kantoor van IMd in Rotterdam.


Ontwerp publieksingang tijdelijke Tweede Kamer gereed

Voor de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer komt een publieksingang om de grote aantallen bezoekers goed en veilig te kunnen ontvangen. Deze entree wordt gemaakt aan de stationszijde van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag, waar de Tweede Kamer vanwege de renovatie van het Binnenhof vanaf medio 2020 tijdelijk gehuisvest wordt. Kamerleden en medewerkers gebruiken de bestaande hoofdingang aan de Bezuidenhoutseweg.


Cadenza wint Gemma Smid Architectuurprijs 2018

Het project Cadenza wint de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2018. ‘Op deze voorheen doodse plek is een levendig stuk stad ontstaan. Het betreft een groot project, maar de eenheid in het gevelbeeld met een rustige uitstraling is sterk’, volgens de vakjury.


Amstel Tower op feestelijke wijze geopend

Donderdag 21 juni is de Amstel Tower in Amsterdam feestelijk geopend. Genodigden en buurtbewoners kregen de kans om op 100 meter hoogte van het fantastische uitzicht over Amsterdam te genieten. De prestigieuze woon- en hoteltoren van vastgoedontwikkelaar Provast ligt pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².