donderdag 26 september 2019

Afgelopen week is officieel de bouw van start gegaan van de uitbreiding van Life Science ClusterDavid de Wiedgebouw. Het complex zal een grootschalige verbouwing en verduurzaming ondergaan en wordtdé high-end ontmoetingsplek waar toponderzoek samenkomt. Doordat het gebouw stap voor stap wordt aangepast, zullen er steeds meer werkplekken en uitstekende flexibele labs komen.

De Faculteit Bètawetenschappen wordt aan de westzijde uitgebreid met het ‘EM-square’; een faciliteit met hoogwaardige en gevoelige elektronenmicroscopen. IMd heeft met een slim ontworpen constructie gezorgd voor een trillingsvrije opstelling van deze apparatuur. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de massa van de fundering. Dankzij een grote overspanning met vakwerkliggers kunnen er geen trillingen naar de bovenbouw worden overgedragen.

Het ontwerp van het onderzoekscentrum, gemaakt onder coördinatie van Ector Hoogstad architecten, is technisch bijzonder complex. Zo bevindt het zich deels onder het bestaande gebouw, waarvoor de bestaande fundering aangepast zal worden. Hier is aannemer BAM inmiddels mee begonnen. De oplevering staat gepland voor eind 2020.

Foto start bouw: IMd

Visual: Ector Hoogstad Architecten

september 2019

Start bouw Life Science Cluster David de Wiedgebouw

Afgelopen week is officieel de bouw van start gegaan van de uitbreiding van Life Science Cluster David de Wiedgebouw. Het complex zal een grootschalige verbouwing en verduurzaming ondergaan en wordt dé high-end ontmoetingsplek waar toponderzoek samenkomt. Doordat het gebouw stap voor stap wordt aangepast, zullen er steeds meer werkplekken en uitstekende flexibele labs komen.


Hoogste punt Depot Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam

De bouw van het Depot beleefde vandaag een bijzondere mijlpaal: het hoogste punt is bereikt! Naast Bas Kurvers (wethouder R’dam), Sjarel Ex (directeur Boijmans Van Beuningen), Winy Maas (MVRDV) en Roel Vollebregt (directeur BAM) vierden de genodigden dit bijzondere moment. IMd kreeg de uitdaging om de constructie te ontwerpen van dit icoon aan de Rotterdamse skyline. Met het bereiken van het hoogste punt is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld weer een stap verder in zijn realisatie.


Feestelijke opening Varkenoord, nieuwe trainingsaccommodatie Feyenoord

Vrijdag 23 augustus is trainingsaccommodatie Varkenoord feestelijk geopend. Na een openingswoord van Feyenoord-directeur Mark Koevermans en Peter Bak, afgevaardigde van het bestuur van SC Feyenoord, openden Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie officieel de nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. Naast de eerder door IMd ontworpen accommodatie voor de BVO heeft de jeugd van Feyenoord nu ook een topsportonderkomen met hoogwaardige faciliteiten.