donderdag 26 september 2019

Afgelopen week is officieel de bouw van start gegaan van de uitbreiding van Life Science ClusterDavid de Wiedgebouw. Het complex zal een grootschalige verbouwing en verduurzaming ondergaan en wordtdé high-end ontmoetingsplek waar toponderzoek samenkomt. Doordat het gebouw stap voor stap wordt aangepast, zullen er steeds meer werkplekken en uitstekende flexibele labs komen.

De Faculteit Bètawetenschappen wordt aan de westzijde uitgebreid met het ‘EM-square’; een faciliteit met hoogwaardige en gevoelige elektronenmicroscopen. IMd heeft met een slim ontworpen constructie gezorgd voor een trillingsvrije opstelling van deze apparatuur. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de massa van de fundering. Dankzij een grote overspanning met vakwerkliggers kunnen er geen trillingen naar de bovenbouw worden overgedragen.

Het ontwerp van het onderzoekscentrum, gemaakt onder coördinatie van Ector Hoogstad architecten, is technisch bijzonder complex. Zo bevindt het zich deels onder het bestaande gebouw, waarvoor de bestaande fundering aangepast zal worden. Hier is aannemer BAM inmiddels mee begonnen. De oplevering staat gepland voor eind 2020.

Foto start bouw: IMd

Visual: Ector Hoogstad Architecten

juni 2018

Feestelijke boeklancering ‘De kunst van het construeren’

Gisteren, op 28 juni, is bij IMd Raadgevende Ingenieurs ‘De kunst van het construeren’ gelanceerd. In dit boek laten Remko Wiltjer, Pim Peters, Rob Stark en Paul Korthagen – alle vier directeur-eigenaar van IMd – weten dat construeren veel meer is dan alleen een ambacht. De basis leert de constructeur tijdens de studie, de ‘kunst’ in de praktijk. De feestelijke boeklancering vond plaats op het kantoor van IMd in Rotterdam.


Ontwerp publieksingang tijdelijke Tweede Kamer gereed

Voor de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer komt een publieksingang om de grote aantallen bezoekers goed en veilig te kunnen ontvangen. Deze entree wordt gemaakt aan de stationszijde van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag, waar de Tweede Kamer vanwege de renovatie van het Binnenhof vanaf medio 2020 tijdelijk gehuisvest wordt. Kamerleden en medewerkers gebruiken de bestaande hoofdingang aan de Bezuidenhoutseweg.


Cadenza wint Gemma Smid Architectuurprijs 2018

Het project Cadenza wint de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2018. ‘Op deze voorheen doodse plek is een levendig stuk stad ontstaan. Het betreft een groot project, maar de eenheid in het gevelbeeld met een rustige uitstraling is sterk’, volgens de vakjury.


Amstel Tower op feestelijke wijze geopend

Donderdag 21 juni is de Amstel Tower in Amsterdam feestelijk geopend. Genodigden en buurtbewoners kregen de kans om op 100 meter hoogte van het fantastische uitzicht over Amsterdam te genieten. De prestigieuze woon- en hoteltoren van vastgoedontwikkelaar Provast ligt pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².