donderdag 16 februari 2017

Onlangs is de verkoop gestart van de woningen in het Rotterdamse project The Muse of Rotterdam. In korte tijd schreven 650 mensen in voor de 94 koopappartementen. Gestapelde woningbouwprojecten zitten flink in de lift, merkt ook IMd.

Zoals veel nieuwe woningbouwprojecten combineert The Muse appartementen met een eigen parkeergarage en commerciële ruimten in de onderbouw. Het complex aan de Rotterdamse Wijnhaven krijgt ook een daktuin van 70 vierkante meter. Opdrachtgever is V.O.F. Wijnhaven 69, het ontwerp is van Barcode Architects.

Niet alleen in Rotterdam worden steeds meer gestapelde woningbouwprojecten ontwikkeld. IMd werkt in Amsterdam aan onder meer de 100 meter hoge Amstel Tower, een combinatie van hotel, appartementen en parkeergarage. In Delft is het project Stieltjesweg in uitvoering. Aan het Spui in hartje Den Haag werd Amadeus opgeleverd, appartementen met winkels en een grote daktuin.  

Remko Wiltjer over IMd’s toegevoegde waarde: “Een tunnelkist is vaak voor gestapelde woningen nog altijd het meest economisch. Wij zorgen ervoor dat een gebouw niet dat typische tunnelkist-uiterlijk heeft. Oftewel we maken dat vrije, open architectuur en een rationele, kostenbesparende constructie hand in hand gaan.”

IMd heeft op dit moment veel woontorens in ontwerp: een nieuwe toren naast The Muse, ook in opdracht van V.O.F. Wijnhaven 65, diverse projecten in Den Haag, zoals: project KJ-Plein naast het Haagse Centraal Station, Grotius I en II en Monarch III. Ook wordt er gewerkt aan een groot aantal transformaties van kantoren naar woningen, zoals het voormalige hoofdkantoor van Shell, tevens in Den Haag.

maart 2017

Woontorens op Grotiusplaats: beeldbepalend en gevarieerd

De Grotiusplaats – een al 25 jaar braakliggend stuk binnenstad – krijgt eindelijk een invulling. Wethouders Joris Wijsmuller en Boudewijn Revis hebben de handen ineen geslagen met ontwikkelaar Provast om een aantrekkelijk nieuw en divers woonmilieu mogelijk te maken aan de stadsentree. IMd is verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie van het project.


Ook Tijdelijke Rechtbank Amsterdam in tv-programma Bouwen aan de Toekomst

Bekijk hier de beelden terug van het tv-programma Bouwen aan de Toekomst. Begin maart besteedde het nieuwe SBS6 programma aandacht aan de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam.


Blog: “Gebruik minder primaire grondstoffen”

De verkiezingen staan voor de deur. Alle goede voornemens van politieke partijen voor een beter milieu moeten omarmd worden. Maar welke partij heeft de moed om verder te gaan dan meer schone energie en minder CO2-uitstoot in zijn partijprogramma?


Complexe vijzeloperatie Weena 750 succesvol afgerond

Het voormalige kantoorgebouw aan het Weena 750 in Rotterdam wordt momenteel getransformeerd. Het absolute hoogtepunt van dit proces vond afgelopen dinsdag plaats tijdens het opvijzelen van het 50 meter hoge gebouw. Dit was nodig om de 500.000 kg belasting uit 16 bouwlagen van twee bestaande kolommen op één nieuwe kolom over te dragen. In slechts een halve dag werk is deze complexe operatie met groot succes verlopen.


Paul Korthagen toegetreden tot de directie van IMd Raadgevende Ingenieurs

Op 1 januari jongstleden is ir. Paul Korthagen (1977) toegetreden tot de directie van IMd Raadgevende Ingenieurs. Ook is hij vanaf die datum aandeelhouder geworden. IMd heeft daarmee nu vier directeur-eigenaren.


Primeur voor plukkruidentuin bij IMd

Half maart zal er bij IMd op de Piekstraat de eerste plukkruidentuin op locatie worden gerealiseerd. De tuin komt tot stand in co-productie met Stichting Rotterdamse Munt, waar wij trotse founding partner van zijn. Het initiatief van IMd om stadslandbouw te combineren met kantoorruimte, biedt voordelen als verbetering van het klimaat en het vergroenen van de kantooromgeving.


Optimale integratie van constructief en architectonisch ontwerp bij Holocaust Monument of Names Amsterdam

Momenteel werkt IMd aan het Holocaust Monument of Names in Amsterdam, het eerste gedenkteken met al de namen van de overleden Joden, Roma en Sinti die in de oorlog zijn vermoord. IMd is trots en verheugd hieraan mee te mogen werken. Bijzonder aan dit project is de werkwijze tussen constructeur en architect; een directe integratie van het ontwerp middels het 3D-softwareprogramma Rhinoceros.


Blog: "Goed, beter, best"

Lees hier de nieuwe blog van Paul Korthagen.


Beelden tv-programma Bouwen aan de Toekomst

Bekijk hier de beelden terug van het tv-programma Bouwen aan de Toekomst. Eind februari besteedde het nieuwe SBS6 programma aandacht aan Piekstraat 77 en aan het donorskelet aan de Hoogstraat in Rotterdam. In de tv-uitzending kwamen Pim Peters en Rob Stark aan het woord.