donderdag 6 juni 2019

IMd Raadgevende Ingenieurs heeft samen met cepezed een volledig demontabel en circulair kantoorgebouw ontworpen.

De lichtgewicht constructie bestaat uit een staalskelet met houten Kerto Ripa vloeren. In het ontwerp zijn de disciplines constructie, architectuur en installaties volledig op elkaar afgestemd. Zo zijn de slanke gevelkolommen op een grid van 1,8 m geplaatst waartegen direct de vliesgevel wordt gemonteerd en blijven de houten ribbenvloeren met de onderzijde in het zicht waartussen leidingen en kanalen zijn geïntegreerd. Alle verbindingen zijn gebout waardoor het skelet en de vloeren volledig demontabel zijn. De constructie kan in feite zo ergens anders weer opgebouwd worden in een zeer korte tijd van slechts 3 weken!

Het kantoorgebouw komt op de plek van het voormalige bouwdeel D van het Techniekmuseum in Delft, op het terrein waar het kantoor van cepezed gevestigd is. De bestaande houten paalfundering en metselwerk funderingssloven zijn achtergebleven in de grond. Aanvankelijk was de ambitie om ook de bestaande fundering te hergebruiken. Dit bleek niet haalbaar. Daarom is binnen de contouren van de bestaande fundering een nieuwe paalfundering van schroefinjectiepalen gemaakt waarover een betonnen funderingsplaat is gestort. Het staalskelet draagt via deze uitkragende funderingsplaat af naar de nieuwe paalfundering.

Foto’s en visual: architectenbureau cepezed

september 2019

Start bouw Life Science Cluster David de Wiedgebouw

Afgelopen week is officieel de bouw van start gegaan van de uitbreiding van Life Science Cluster David de Wiedgebouw. Het complex zal een grootschalige verbouwing en verduurzaming ondergaan en wordt dé high-end ontmoetingsplek waar toponderzoek samenkomt. Doordat het gebouw stap voor stap wordt aangepast, zullen er steeds meer werkplekken en uitstekende flexibele labs komen.


Hoogste punt Depot Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam

De bouw van het Depot beleefde vandaag een bijzondere mijlpaal: het hoogste punt is bereikt! Naast Bas Kurvers (wethouder R’dam), Sjarel Ex (directeur Boijmans Van Beuningen), Winy Maas (MVRDV) en Roel Vollebregt (directeur BAM) vierden de genodigden dit bijzondere moment. IMd kreeg de uitdaging om de constructie te ontwerpen van dit icoon aan de Rotterdamse skyline. Met het bereiken van het hoogste punt is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld weer een stap verder in zijn realisatie.


Feestelijke opening Varkenoord, nieuwe trainingsaccommodatie Feyenoord

Vrijdag 23 augustus is trainingsaccommodatie Varkenoord feestelijk geopend. Na een openingswoord van Feyenoord-directeur Mark Koevermans en Peter Bak, afgevaardigde van het bestuur van SC Feyenoord, openden Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie officieel de nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. Naast de eerder door IMd ontworpen accommodatie voor de BVO heeft de jeugd van Feyenoord nu ook een topsportonderkomen met hoogwaardige faciliteiten.