donderdag 28 november 2019

Met een officiële openingsceremonie vierde biofarmaceutisch bedrijf HALIX op 21 november 2019 de opening van haar gloednieuwe GMP-faciliteit op het Leiden Bio Science Park.Het nieuwe gebouwvan 6.700 m²huisvest cGMP-productieruimtes voor de ontwikkeling en productie van biofarmaceutica. IMd maakte het constructief ontwerp van het high-tech gebouw.

De opening markeert een belangrijke mijlpaal in het bouwproces en vormt de basis voor de groei- en uitbreidingsstrategie van HALIX. Dit stelt HALIX in staat haar klanten te ondersteunen bij de productie van eiwit gebaseerde producten, de belangrijkste technologie voor de toekomstige productie van geneesmiddelen, en virus gebaseerde producten met geavanceerde technologieën.

De nieuwbouw telt vier productielagen (zogenoemde cleanroom gebieden), een technische ruimte op het dak en onder meer een kantooromgeving op de begane grond. De techniek is het kloppende hart van deze productiefaciliteit. Het productieproces staat centraal en bepaalde uiteindelijk het ontwerp en de indeling van het gebouw. De bouwkundige jas is er vervolgens omheen gebouwd.

De constructie kenmerkt zich door hoge verdiepingen met vlakke vloeren, grote vloeroverspanningen en hoge toelaatbare belasting (20 kN/mt²). Het gebouw is ontworpen en gerealiseerd binnen 2 jaar.

IMd Raadgevende Ingenieurs was onderdeel van het bouwteam onder leiding van Kuijpers als hoofdaannemer samen met Du Prie (bouwkundig aannemer), Cleanroom Combination Group (cleanrooms) en EGM architecten.

Visual: Kuijpers

Foto en Rendermodel: IMd

september 2019

Start bouw Life Science Cluster David de Wiedgebouw

Afgelopen week is officieel de bouw van start gegaan van de uitbreiding van Life Science Cluster David de Wiedgebouw. Het complex zal een grootschalige verbouwing en verduurzaming ondergaan en wordt dé high-end ontmoetingsplek waar toponderzoek samenkomt. Doordat het gebouw stap voor stap wordt aangepast, zullen er steeds meer werkplekken en uitstekende flexibele labs komen.


Hoogste punt Depot Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam

De bouw van het Depot beleefde vandaag een bijzondere mijlpaal: het hoogste punt is bereikt! Naast Bas Kurvers (wethouder R’dam), Sjarel Ex (directeur Boijmans Van Beuningen), Winy Maas (MVRDV) en Roel Vollebregt (directeur BAM) vierden de genodigden dit bijzondere moment. IMd kreeg de uitdaging om de constructie te ontwerpen van dit icoon aan de Rotterdamse skyline. Met het bereiken van het hoogste punt is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld weer een stap verder in zijn realisatie.


Feestelijke opening Varkenoord, nieuwe trainingsaccommodatie Feyenoord

Vrijdag 23 augustus is trainingsaccommodatie Varkenoord feestelijk geopend. Na een openingswoord van Feyenoord-directeur Mark Koevermans en Peter Bak, afgevaardigde van het bestuur van SC Feyenoord, openden Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie officieel de nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. Naast de eerder door IMd ontworpen accommodatie voor de BVO heeft de jeugd van Feyenoord nu ook een topsportonderkomen met hoogwaardige faciliteiten.