woensdag 22 mei 2019

Tijdens de Constructeursdag op woensdag 22 mei in Nieuwegein is Patrick van Dodewaard, constructeur bij IMd Raadgevende Ingenieurs, verkozen tot Talent van het jaar 2019 in de categorie Bouw. De constructeurswereld barst van het jonge talent. Dat is ook de reden dat er dit jaar niet één maar twee prijzen zijn toegekend. Zowel Patrick van Dodewaard in de categorie Bouw als Koen van Doremaele in de catergorie Infra mag zich een jaar lang Talent van het Jaar noemen.De Jury noemt Patrick onder andere actief verantwoordelijkheid als het gaat om het vanuit constructieve kennis realiseren van duurzaamheidsdoelen in niet vanzelfsprekende omstandigheden.

Juryrapport Patrick van Dodewaard

De winnaar in de categorie Bouw:

Maakt als constructeur in projecten het verschil door zijn passie voor de relatie tussen constructie en architectuur. Hij combineert dit slim met duurzaamheid, bijvoorbeeld door behoud en hergebruik bij een recent herontwikkelingsproject. De focus op architectuur en duurzaamheid wordt en werd daarbij erkend.

Neemt actieve verantwoordelijkheid als het gaat om het vanuit constructieve kennis realiseren van duurzaamheidsdoelen in niet vanzelfsprekende omstandigheden.

Laat zijn talenten zien aan de hand van een breed palet aan activiteiten.

Is buitengewoon extern gericht. Hij is actief in onderwijs en onderzoek, begeleidt studenten, is bestuurslid van YouCon en was al tijdens zijn studie actief met publicaties over het vak.

Had als begeleider van de studenten van team VIRTUe een zeer actieve rol bij de realisatie van het duurzame paviljoen LINQ, een appartementencomplex dat zonder footprint is op te bouwen en af te breken. Daarmee illustreert hij op overtuigende wijze de meerwaarde van een slimme constructie.

De Winnaar: Patrick van Dodewaard, IMd Raadgevende Ingenieurs

De prijs is toegekend door VNconstructeurs, Bouwen met Staal, Betonvereniging en YouCon. De jury van het Talent van het jaar, onder voorzitterschap van Noortje de Geus (Ingenieursbureau Den Haag), beoordeelde de kandidaten onder meer op vernieuwende en aansprekende constructies, maatschappelijke relevantie, ontwikkeling van het vakgebied en dat laten zien, binnen en buiten de sector. En het bijdragen aan een goede samenwerking binnen projectteams.

Lees hier het volledige juryrapport.

juni 2018

Feestelijke boeklancering ‘De kunst van het construeren’

Gisteren, op 28 juni, is bij IMd Raadgevende Ingenieurs ‘De kunst van het construeren’ gelanceerd. In dit boek laten Remko Wiltjer, Pim Peters, Rob Stark en Paul Korthagen – alle vier directeur-eigenaar van IMd – weten dat construeren veel meer is dan alleen een ambacht. De basis leert de constructeur tijdens de studie, de ‘kunst’ in de praktijk. De feestelijke boeklancering vond plaats op het kantoor van IMd in Rotterdam.


Ontwerp publieksingang tijdelijke Tweede Kamer gereed

Voor de tijdelijke locatie van de Tweede Kamer komt een publieksingang om de grote aantallen bezoekers goed en veilig te kunnen ontvangen. Deze entree wordt gemaakt aan de stationszijde van het gebouw aan de Bezuidenhoutseweg 67 in Den Haag, waar de Tweede Kamer vanwege de renovatie van het Binnenhof vanaf medio 2020 tijdelijk gehuisvest wordt. Kamerleden en medewerkers gebruiken de bestaande hoofdingang aan de Bezuidenhoutseweg.


Cadenza wint Gemma Smid Architectuurprijs 2018

Het project Cadenza wint de Gemma Smid Architectuurprijs Zoetermeer 2018. ‘Op deze voorheen doodse plek is een levendig stuk stad ontstaan. Het betreft een groot project, maar de eenheid in het gevelbeeld met een rustige uitstraling is sterk’, volgens de vakjury.


Amstel Tower op feestelijke wijze geopend

Donderdag 21 juni is de Amstel Tower in Amsterdam feestelijk geopend. Genodigden en buurtbewoners kregen de kans om op 100 meter hoogte van het fantastische uitzicht over Amsterdam te genieten. De prestigieuze woon- en hoteltoren van vastgoedontwikkelaar Provast ligt pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².