woensdag 22 mei 2019

Tijdens de Constructeursdag op woensdag 22 mei in Nieuwegein is Patrick van Dodewaard, constructeur bij IMd Raadgevende Ingenieurs, verkozen tot Talent van het jaar 2019 in de categorie Bouw. De constructeurswereld barst van het jonge talent. Dat is ook de reden dat er dit jaar niet één maar twee prijzen zijn toegekend. Zowel Patrick van Dodewaard in de categorie Bouw als Koen van Doremaele in de catergorie Infra mag zich een jaar lang Talent van het Jaar noemen.De Jury noemt Patrick onder andere actief verantwoordelijkheid als het gaat om het vanuit constructieve kennis realiseren van duurzaamheidsdoelen in niet vanzelfsprekende omstandigheden.

Juryrapport Patrick van Dodewaard

De winnaar in de categorie Bouw:

Maakt als constructeur in projecten het verschil door zijn passie voor de relatie tussen constructie en architectuur. Hij combineert dit slim met duurzaamheid, bijvoorbeeld door behoud en hergebruik bij een recent herontwikkelingsproject. De focus op architectuur en duurzaamheid wordt en werd daarbij erkend.

Neemt actieve verantwoordelijkheid als het gaat om het vanuit constructieve kennis realiseren van duurzaamheidsdoelen in niet vanzelfsprekende omstandigheden.

Laat zijn talenten zien aan de hand van een breed palet aan activiteiten.

Is buitengewoon extern gericht. Hij is actief in onderwijs en onderzoek, begeleidt studenten, is bestuurslid van YouCon en was al tijdens zijn studie actief met publicaties over het vak.

Had als begeleider van de studenten van team VIRTUe een zeer actieve rol bij de realisatie van het duurzame paviljoen LINQ, een appartementencomplex dat zonder footprint is op te bouwen en af te breken. Daarmee illustreert hij op overtuigende wijze de meerwaarde van een slimme constructie.

De Winnaar: Patrick van Dodewaard, IMd Raadgevende Ingenieurs

De prijs is toegekend door VNconstructeurs, Bouwen met Staal, Betonvereniging en YouCon. De jury van het Talent van het jaar, onder voorzitterschap van Noortje de Geus (Ingenieursbureau Den Haag), beoordeelde de kandidaten onder meer op vernieuwende en aansprekende constructies, maatschappelijke relevantie, ontwikkeling van het vakgebied en dat laten zien, binnen en buiten de sector. En het bijdragen aan een goede samenwerking binnen projectteams.

Lees hier het volledige juryrapport.

september 2019

Start bouw Life Science Cluster David de Wiedgebouw

Afgelopen week is officieel de bouw van start gegaan van de uitbreiding van Life Science Cluster David de Wiedgebouw. Het complex zal een grootschalige verbouwing en verduurzaming ondergaan en wordt dé high-end ontmoetingsplek waar toponderzoek samenkomt. Doordat het gebouw stap voor stap wordt aangepast, zullen er steeds meer werkplekken en uitstekende flexibele labs komen.


Hoogste punt Depot Museum Boijmans van Beuningen, Rotterdam

De bouw van het Depot beleefde vandaag een bijzondere mijlpaal: het hoogste punt is bereikt! Naast Bas Kurvers (wethouder R’dam), Sjarel Ex (directeur Boijmans Van Beuningen), Winy Maas (MVRDV) en Roel Vollebregt (directeur BAM) vierden de genodigden dit bijzondere moment. IMd kreeg de uitdaging om de constructie te ontwerpen van dit icoon aan de Rotterdamse skyline. Met het bereiken van het hoogste punt is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld weer een stap verder in zijn realisatie.


Feestelijke opening Varkenoord, nieuwe trainingsaccommodatie Feyenoord

Vrijdag 23 augustus is trainingsaccommodatie Varkenoord feestelijk geopend. Na een openingswoord van Feyenoord-directeur Mark Koevermans en Peter Bak, afgevaardigde van het bestuur van SC Feyenoord, openden Giovanni van Bronckhorst en Robin van Persie officieel de nieuwe trainings- en wedstrijdaccommodatie voor Feyenoord Academy en Sportclub Feyenoord. Naast de eerder door IMd ontworpen accommodatie voor de BVO heeft de jeugd van Feyenoord nu ook een topsportonderkomen met hoogwaardige faciliteiten.