woensdag 17 mei 2017

Tijdens de Constructeursdag op woensdag 17 mei in IJmuiden is Pim Peters, mede-directeur van IMd Raadgevende Ingenieurs, verkozen tot Constructeur van het jaar 2017. De Jury noemt Pim onder andere 'trendsettend in de sector' en 'ambassadeur van het vakgebied'.

Juryrapport Pim Peters

De Constructeur van 2017 is onderscheidend en specialist op het gebied van duurzaamheid. En opsteller van criteria voor duurzaam construeren. Daarmee is hij trendsettend in de sector.

Hij levert een belangrijke bijdrage aan deskundigheid en initiatief die nu meer dan ooit nodig is voor de grote maatschappelijke vraagstukken van dit moment.

Hij initieert onderzoek naar duurzaamheid in constructies en bedenkt en levert methoden waarmee ingenieurs al in de ontwerpfase de duurzaamheid van constructies kunnen berekenen en waarbij varianten in een vroeg stadium onderling kunnen worden vergeleken.

Hij benut ruimte voor innovatie en vernieuwing in oplossingen en materiaalgebruik. Bijvoorbeeld in het project Hoogstraat in Rotterdam met de grootschalige toepassing van tweedehands profielen uit andere gebouwen. In tegenstelling tot dat dit bouwmateriaal anders gerecycled zou worden, wordt het nu ge-upcycled.

Hij draagt zijn deskundigheid en ervaring actief uit aan collega’s in het vakgebied en aan studenten, bijvoorbeeld aan de TU Delft.

Dit maakt hem een ambassadeur van het vakgebied en een waardig constructeur van het jaar 2017!

Hij is directeur van IMd Raadgevende Ingenieurs. Hij combineert de liefde voor construeren met zijn passie voor architectuur en duurzaamheid. Zijn naam: ir. Pim Peters.

De prijs is toegekend door VNconstructeursBetonvereniging en Bouwen met Staal, op voordracht van de Toetsingscommissie van het Constructeursregister RC/RO. De jury van de Constructeur van het jaar, onder voorzitterschap van Jack Amesz (Gemeente Den Haag), beoordeelde de kandidaten onder meer op duurzaamheid, toepassing van innovatie, kennis en prestaties in het vakgebied en het uitdragen van het constructeursvak.


maart 2017

Woontorens op Grotiusplaats: beeldbepalend en gevarieerd

De Grotiusplaats – een al 25 jaar braakliggend stuk binnenstad – krijgt eindelijk een invulling. Wethouders Joris Wijsmuller en Boudewijn Revis hebben de handen ineen geslagen met ontwikkelaar Provast om een aantrekkelijk nieuw en divers woonmilieu mogelijk te maken aan de stadsentree. IMd is verantwoordelijk voor de hoofddraagconstructie van het project.


Ook Tijdelijke Rechtbank Amsterdam in tv-programma Bouwen aan de Toekomst

Bekijk hier de beelden terug van het tv-programma Bouwen aan de Toekomst. Begin maart besteedde het nieuwe SBS6 programma aandacht aan de Tijdelijke Rechtbank Amsterdam.


Blog: “Gebruik minder primaire grondstoffen”

De verkiezingen staan voor de deur. Alle goede voornemens van politieke partijen voor een beter milieu moeten omarmd worden. Maar welke partij heeft de moed om verder te gaan dan meer schone energie en minder CO2-uitstoot in zijn partijprogramma?


Complexe vijzeloperatie Weena 750 succesvol afgerond

Het voormalige kantoorgebouw aan het Weena 750 in Rotterdam wordt momenteel getransformeerd. Het absolute hoogtepunt van dit proces vond afgelopen dinsdag plaats tijdens het opvijzelen van het 50 meter hoge gebouw. Dit was nodig om de 500.000 kg belasting uit 16 bouwlagen van twee bestaande kolommen op één nieuwe kolom over te dragen. In slechts een halve dag werk is deze complexe operatie met groot succes verlopen.


Paul Korthagen toegetreden tot de directie van IMd Raadgevende Ingenieurs

Op 1 januari jongstleden is ir. Paul Korthagen (1977) toegetreden tot de directie van IMd Raadgevende Ingenieurs. Ook is hij vanaf die datum aandeelhouder geworden. IMd heeft daarmee nu vier directeur-eigenaren.


Primeur voor plukkruidentuin bij IMd

Half maart zal er bij IMd op de Piekstraat de eerste plukkruidentuin op locatie worden gerealiseerd. De tuin komt tot stand in co-productie met Stichting Rotterdamse Munt, waar wij trotse founding partner van zijn. Het initiatief van IMd om stadslandbouw te combineren met kantoorruimte, biedt voordelen als verbetering van het klimaat en het vergroenen van de kantooromgeving.


Optimale integratie van constructief en architectonisch ontwerp bij Holocaust Monument of Names Amsterdam

Momenteel werkt IMd aan het Holocaust Monument of Names in Amsterdam, het eerste gedenkteken met al de namen van de overleden Joden, Roma en Sinti die in de oorlog zijn vermoord. IMd is trots en verheugd hieraan mee te mogen werken. Bijzonder aan dit project is de werkwijze tussen constructeur en architect; een directe integratie van het ontwerp middels het 3D-softwareprogramma Rhinoceros.


Blog: "Goed, beter, best"

Lees hier de nieuwe blog van Paul Korthagen.


Beelden tv-programma Bouwen aan de Toekomst

Bekijk hier de beelden terug van het tv-programma Bouwen aan de Toekomst. Eind februari besteedde het nieuwe SBS6 programma aandacht aan Piekstraat 77 en aan het donorskelet aan de Hoogstraat in Rotterdam. In de tv-uitzending kwamen Pim Peters en Rob Stark aan het woord.