maandag 21 februari 2022 Lees verder

Liftkern FENIX vaart langs

FENIX Museum (in oprichting) bereikte woensdag 16 februari jl. een belangrijke mijlpaal in de bouw. Met een schip arriveerde over de Maas de 22 meter hoge liftkern voor de Tornado; het uitzichtpunt dat het gerenommeerde MAD architects uit Beijing ontwierp. De liftkern voer langs het kantoor van hoofdconstructeur IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam.

Lees verder

donderdag 6 januari 2022 Lees verder

Woontorens Grotius I en II in PropertyNL

De plannen van Provast waren ambitieus: honderden woningen op een postzegel, maar MVRDV en IMd Raadgevende Ingenieurs gingen de uitdaging aan. Lees meer over de woontorens Grotius I en II in het interview met Boudewijn Hellingman, Gideon Maasland en Remko Wiltjer in de nieuwste editie van PropertyNL

Lees verder

woensdag 17 november 2021 Lees verder

De Bouwput van De Meester gespot in Bouwwereld 7

In Haarlem wordt de voormalige technische ambachtsschool getransformeerd tot ruime appartementen. Strak tussen de bestaande bebouwing wordt ook een deel nieuwbouw gerealiseerd met een dubbellaagse parkeerkelder. De bouwput van ‘De Meester’ is inmiddels in volle glorie zichtbaar!

Lees verder

maandag 1 november 2021 Lees verder

Dubbel duurzaam construeren

In het interview met Paul Korthagen van IMd Raadgevende Ingenieurs in Bouwwereld komt het hergebruik van een staalconstructie aan bod evenals het demontabele ontwerp waardoor de constructie van Biopartner 5 ook circulair is in de toekomst.

Lees verder
1 2 3 4 5  ...