donderdag 18 juni 2020 Lees verder

Zilveren opening Depotgebouw

De bouw van Depot Boijmans Van Beuningen, 's werelds eerste publiek toegankelijke kunstdepot, is bijna gereed. Met de ‘Zilveren Opening’ op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september opent een leeg depot voor het eerst zijn deuren voor het publiek tijdens een speciale 'sneak preview'. In Cement is vorig jaar over het project het drieluik ‘Kunstwerk in beton’ verschenen, waar IMd als hoofdconstructeur aan meeschreef.

Lees verder

dinsdag 2 juni 2020 Lees verder

"Onderonsjes smeerolie voor project"

"Onderonsjes zijn de smeerolie voor een project." Digitale communicatie is vaak heel efficiënt, maar face to face contact is ook voor de constructeur eigenlijk onmisbaar", stelt IMd'er en universitair docent Karel Terwel in zijn column voor Cement Online.

Lees verder

dinsdag 19 mei 2020 Lees verder

Online kennis delen...

Nu excursies en lezingen zijn afgelast heeft IMd de handen ineen geslagen met Bouwen met Staal om kennis over constructief ontwerpen online te blijven delen. Dinsdag 12 mei trapten we af met een interactieve uitzending (webinar) in samenwerking met architect Rijnboutt over UpMountain . Dinsdag 26 mei vertelden we in een live Youtube-uitzending samen met Cepezed meer over Bouwdeel D(emontabel).

Lees verder

maandag 11 mei 2020 Lees verder

Bestaande kolomconstructies decor voor herbestemming

De Amsterdamse Van Gendthallen staan er al tientallen jaren verlaten bij, maar daar komt binnenkort verandering in! In samenwerking PEAK Development en Braaksma & Roos Architectenbureau werkt IMd aan het constructief ontwerp voor restauratie en herontwikkeling van het indrukwekkende industriële complex. De originele kolomconstructies vormen het decor voor de herbestemming.

Lees verder
1 2 3 4 5  ... 

november 2019

Ultramoderne cGMP-productiefaciliteit HALIX op Bio Science Park Leiden geopend

Met een officiële openingsceremonie vierde biofarmaceutisch bedrijf HALIX op 21 november 2019 de opening van haar gloednieuwe GMP-faciliteit op het Leiden Bioscience Park. Het nieuwe gebouw van 6.700 m² huisvest cGMP-productieruimtes voor de ontwikkeling en productie van biofarmaceutica. IMd maakte het constructief ontwerp van het high-tech gebouw.


IMd wint selectie VDMA terrein Eindhoven samen met Being Development en OMA

Gemeente Eindhoven heeft afgelopen vrijdag aangekondigd dat IMd Raadgevende Ingenieurs samen met Being Development en architectenbureau OMA de tender voor het Van der Meulen-Ansems-terrein (VDMA) in Eindhoven heeft gewonnen. Onder het motto ‘Join The Stage’ zal het gebied transformeren tot een levendige stedelijke hub met woningen, kantoren en openbare ruimte – een podium voor iedereen. De herontwikkeling van maar liefst 75.000 m2 in hartje binnenstad zal de nodige constructieve uitdagingen bieden aan IMd.


Oranjehotel wordt Rijksmonument

Het Oranjehotel krijgt de status van Rijksmonument. Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven laat weten dat 75 jaar na de bevrijding deze plek als erfgoed wordt aangewezen. Dit betekent dat het Oranjehotel beter kan worden beschermd omdat er middelen zijn voor beheer en onderhoud. Om het monument geschikt te maken als bezoekerscentrum heeft IMd adviezen gegeven om de bestaande constructie zoveel mogelijk te behouden bij de voorafgaande grootschalige renovatie.