donderdag 27 augustus 2020 Lees verder

Fundering op gerecyclede platen

Het onlangs opgeleverde MFA de Boezem is bijna volledig gebouwd met gebruikte materialen en bovendien grotendeels demontabel. IMd bedacht als constructeur van dit project onder andere een fundering op gerecyclede platen.

Lees verder

maandag 17 augustus 2020 Lees verder

Monarch III in the picture

Fotograaf Laurens Kuipers maakte onlangs prachtige foto's van de opgeleverde woontorens Monarch III. Op de foto's zijn goed de verdiepingshoge ramen en transparante hoeken te zien, waar IMd een constructieve oplossing voor bedacht.

Lees verder

dinsdag 14 juli 2020 Lees verder

Nominaties Nationale Staalprijs 2020

Voor de Nationale Staalprijs 2020 zijn vier projecten van IMd genomineerd, elk met zijn eigen bijzonderheid. Het project Park Hoog Oostduin heeft een bijzondere uitbreiding in staal, de winkelpanden Hoogstraat 168-172 zijn opgebouwd uit donorstaal en zowel het Bolidt Innovation Center als de RET Remise Kleiweg zijn industriepand en kantoor ineen, wat in beide gevallen vroeg om een bijzondere (staal) constructie- en detaillering.

Lees verder

vrijdag 10 juli 2020 Lees verder

Labgebouw Biopartner toont belofte grootschalig hergebruik

Het nieuwe laboratorium Biopartner 5 op het Leiden Bio Science Park is opgebouwd uit maar liefst 165.000 kg staal dat 50 jaar lang de basis vormde van een nabijgelegen universiteitsgebouw. Het staal werd gedemonteerd, 750 meter verplaatst, op locatie bewerkt en vervolgens opnieuw opgebouwd als ‘donorskelet’ voor het nieuwe gebouw. Door de unieke schaal en werkwijze toont Biopartner 5 de belofte van grootschalig hergebruik in de bouw.

Lees verder
1 2 3 4 5  ...