woensdag 3 februari 2021 Lees verder

Een duurzame en gezonde werkomgeving voor Liander

Netwerkbedrijf Alliander vroeg De Zwarte Hond een toekomstgericht ontwerp te maken voor het nieuwe onderkomen van netbeheerder Liander in het havengebied van Amsterdam Sloterdijk. Het ontwerpteam, dat naast De Zwarte Hond bestaat uit DGMR, Coare Architectuur, IMd Raadgevende Ingenieurs en De Urbanisten, maakte een ontwerp dat niet alleen inzet op flexibiliteit, schaalbaarheid en modulariteit, maar ook opvalt door de gelijke aandacht voor alle onderdelen van het programma.

Lees verder

woensdag 20 januari 2021 Lees verder

Antwoord op aanbevelingen Onderzoeksraad al 10 jaar oud (opinie)

Diverse partijen in de bouw, verenigd in het zogenoemde TOPoverleg Veiligheid, zeggen de oplossing voor de vele fouten in de bouw te hebben gevonden: één constructeur die verantwoordelijk is voor alle engineering binnen een project. Maar volgens Paul Korthagen en Rob Stark van IMd Raadgevende Ingenieurs is dat geen goed idee, want er was helemaal niets mis met de bestaande afspraken uit het Compendium Aanpak Constructieve Veiligheid uit 2011, zo stellen ze in Cobouw.

Lees verder

maandag 11 januari 2021 Lees verder

Ondergronds onderbelicht?

Funderingen zijn niet zichtbaar, en daarmee een noodzakelijke, niet-sexy kostenpost. Ondergronds maakt onbemind. Maar in zijn blog voor Cement betoogt Karel Terwel dat "niet-zichtbare ondergrondse zaken wel degelijk veel aandacht behoren te krijgen".

Lees verder

vrijdag 1 januari 2021 Lees verder

De beste wensen

IMd Raadgevende Ingenieurs wenst jou en je dierbaren een mooi 2021!

Lees verder
1 2 3 4 5  ...