donderdag 25 juni 2020 Lees verder

Het Platform in gebruik genomen

Direct naast station Utrecht Centraal, pal boven het bus- en tramstation van de Uithoflijn, is multifunctioneel gebouw Het Platform in gebruik genomen. IMd droeg bij aan de haalbaarheid van het project door een constructief ontwerp waarbij minder staal en beton nodig was en een snellere bouwtijd kon worden gerealiseerd.

Lees verder

vrijdag 19 juni 2020 Lees verder

Start fundering Holocaust Namenmonument

Vandaag is officieel de eerste paal van de fundering van het Holocaust Namenmonument in de grond geschroefd. IMd is al enkele jaren als hoofdconstructeur bij dit gedenkwaardige project betrokken en ontwierp de constructie voor de metershoge wanden waaruit het monument bestaat.

Lees verder

donderdag 18 juni 2020 Lees verder

Zilveren opening Depotgebouw

De bouw van Depot Boijmans Van Beuningen, 's werelds eerste publiek toegankelijke kunstdepot, is bijna gereed. Met de ‘Zilveren Opening’ op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september opent een leeg depot voor het eerst zijn deuren voor het publiek tijdens een speciale 'sneak preview'. In Cement is vorig jaar over het project het drieluik ‘Kunstwerk in beton’ verschenen, waar IMd als hoofdconstructeur aan meeschreef.

Lees verder

dinsdag 2 juni 2020 Lees verder

"Onderonsjes smeerolie voor project"

"Onderonsjes zijn de smeerolie voor een project." Digitale communicatie is vaak heel efficiënt, maar face to face contact is ook voor de constructeur eigenlijk onmisbaar", stelt IMd'er en universitair docent Karel Terwel in zijn column voor Cement Online.

Lees verder
1 2 3 4 5  ...