woensdag 20 januari 2021 Lees verder

Antwoord op aanbevelingen Onderzoeksraad al 10 jaar oud (opinie)

Diverse partijen in de bouw, verenigd in het zogenoemde TOPoverleg Veiligheid, zeggen de oplossing voor de vele fouten in de bouw te hebben gevonden: één constructeur die verantwoordelijk is voor alle engineering binnen een project. Maar volgens Paul Korthagen en Rob Stark van IMd Raadgevende Ingenieurs is dat geen goed idee, want er was helemaal niets mis met de bestaande afspraken uit het Compendium Aanpak Constructieve Veiligheid uit 2011, zo stellen ze in Cobouw.

Lees verder

maandag 11 januari 2021 Lees verder

Ondergronds onderbelicht?

Funderingen zijn niet zichtbaar, en daarmee een noodzakelijke, niet-sexy kostenpost. Ondergronds maakt onbemind. Maar in zijn blog voor Cement betoogt Karel Terwel dat "niet-zichtbare ondergrondse zaken wel degelijk veel aandacht behoren te krijgen".

Lees verder

vrijdag 1 januari 2021 Lees verder

De beste wensen

IMd Raadgevende Ingenieurs wenst jou en je dierbaren een mooi 2021!

Lees verder

vrijdag 18 december 2020 Lees verder

Eerste 3D-geprinte PET flessen paviljoen van IMd is startschot van constructief experiment

IMd Raadgevende Ingenieurs heeft het startsein gegeven voor het printen van het allereerste 3D-geprinte paviljoen, geheel gemaakt van gerecyclede PET flessen. Na jarenlang materiaalonderzoek in samenwerking met de TU Delft, is het de eerste keer dat deze polyester kunststof constructief wordt ingezet. Iets vertraagd vanwege Covid-19 wordt het paviljoen in de loop van 2021 in Rotterdam gepresenteerd. Dat is niet het slot, maar juist de start van een experiment!

Lees verder
1 2 3 4 5  ...