dinsdag 8 september 2020 Lees verder

Zicht op spanten

Mooi zicht op de spanten van Hal 70, het hart van het nieuwe Mindlabs Tilburg. De hal wordt momenteel naar ontwerp van Ector Hoogstad gerenoveerd en uitgebreid. IMd adviseerde over het constructief hergebruiken van de spanten en de aansluiting van bestaande bouw op de nieuwbouw.

Lees verder

donderdag 27 augustus 2020 Lees verder

Fundering op gerecyclede platen

Het onlangs opgeleverde MFA de Boezem is bijna volledig gebouwd met gebruikte materialen en bovendien grotendeels demontabel. IMd bedacht als constructeur van dit project onder andere een fundering op gerecyclede platen.

Lees verder

maandag 17 augustus 2020 Lees verder

Monarch III in the picture

Fotograaf Laurens Kuipers maakte onlangs prachtige foto's van de opgeleverde woontorens Monarch III. Op de foto's zijn goed de verdiepingshoge ramen en transparante hoeken te zien, waar IMd een constructieve oplossing voor bedacht.

Lees verder

dinsdag 14 juli 2020 Lees verder

Nominaties Nationale Staalprijs 2020

Voor de Nationale Staalprijs 2020 zijn vier projecten van IMd genomineerd, elk met zijn eigen bijzonderheid. Het project Park Hoog Oostduin heeft een bijzondere uitbreiding in staal, de winkelpanden Hoogstraat 168-172 zijn opgebouwd uit donorstaal en zowel het Bolidt Innovation Center als de RET Remise Kleiweg zijn industriepand en kantoor ineen, wat in beide gevallen vroeg om een bijzondere (staal) constructie- en detaillering.

Lees verder
1 2 3 4 5  ...