maandag 11 januari 2021 Lees verder

Ondergronds onderbelicht?

Funderingen zijn niet zichtbaar, en daarmee een noodzakelijke, niet-sexy kostenpost. Ondergronds maakt onbemind. Maar in zijn blog voor Cement betoogt Karel Terwel dat "niet-zichtbare ondergrondse zaken wel degelijk veel aandacht behoren te krijgen".

Lees verder

vrijdag 1 januari 2021 Lees verder

De beste wensen

IMd Raadgevende Ingenieurs wenst jou en je dierbaren een mooi 2021!

Lees verder

vrijdag 18 december 2020 Lees verder

Eerste 3D-geprinte PET flessen paviljoen van IMd is startschot van constructief experiment

IMd Raadgevende Ingenieurs heeft het startsein gegeven voor het printen van het allereerste 3D-geprinte paviljoen, geheel gemaakt van gerecyclede PET flessen. Na jarenlang materiaalonderzoek in samenwerking met de TU Delft, is het de eerste keer dat deze polyester kunststof constructief wordt ingezet. Iets vertraagd vanwege Covid-19 wordt het paviljoen in de loop van 2021 in Rotterdam gepresenteerd. Dat is niet het slot, maar juist de start van een experiment!

Lees verder

vrijdag 4 december 2020 Lees verder

Nieuwe renders Fenix II

MAD Architects heeft nieuwe beelden naar buiten gebracht van de transformatie van FENIX in Rotterdam. IMd is als hoofdconstructeur zowel betrokken bij de restauratie van het bestaande casco van de loods, als voor de uitdagende constructie van het uitkijkplatform bovenop de loods, dat voortkomt uit omhoog spiralende trappen (‘de tornado’).

Lees verder
1 2 3 4 5  ...