donderdag 18 juni 2020 Lees verder

Zilveren opening Depotgebouw

De bouw van Depot Boijmans Van Beuningen, 's werelds eerste publiek toegankelijke kunstdepot, is bijna gereed. Met de ‘Zilveren Opening’ op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september opent een leeg depot voor het eerst zijn deuren voor het publiek tijdens een speciale 'sneak preview'. In Cement is vorig jaar over het project het drieluik ‘Kunstwerk in beton’ verschenen, waar IMd als hoofdconstructeur aan meeschreef.

Lees verder

dinsdag 2 juni 2020 Lees verder

"Onderonsjes smeerolie voor project"

"Onderonsjes zijn de smeerolie voor een project." Digitale communicatie is vaak heel efficiënt, maar face to face contact is ook voor de constructeur eigenlijk onmisbaar", stelt IMd'er en universitair docent Karel Terwel in zijn column voor Cement Online.

Lees verder

dinsdag 19 mei 2020 Lees verder

Online kennis delen...

Nu excursies en lezingen zijn afgelast heeft IMd de handen ineen geslagen met Bouwen met Staal om kennis over constructief ontwerpen online te blijven delen. Dinsdag 12 mei trapten we af met een interactieve uitzending (webinar) in samenwerking met architect Rijnboutt over UpMountain . Dinsdag 26 mei vertelden we in een live Youtube-uitzending samen met Cepezed meer over Bouwdeel D(emontabel).

Lees verder

maandag 11 mei 2020 Lees verder

Bestaande kolomconstructies decor voor herbestemming

De Amsterdamse Van Gendthallen staan er al tientallen jaren verlaten bij, maar daar komt binnenkort verandering in! In samenwerking PEAK Development en Braaksma & Roos Architectenbureau werkt IMd aan het constructief ontwerp voor restauratie en herontwikkeling van het indrukwekkende industriële complex. De originele kolomconstructies vormen het decor voor de herbestemming.

Lees verder
... 6 7 8 9 10  ...