vrijdag 25 september 2020 Lees verder

Binnenkijken bij Depot Boijmans van Beuningen

Ter gelegenheid van ‘de Zilveren Opening’ publiceerde IMd een persbericht over de bijzondere constructie van het Depot Boijmans van Beuningen. Op het eerste gezicht lijkt een zes verdiepingen tellend gebouw namelijk constructief gezien een makkie. Maar niets is minder waar bij het Depot.

Lees verder

dinsdag 8 september 2020 Lees verder

Zicht op spanten

Mooi zicht op de spanten van Hal 70, het hart van het nieuwe Mindlabs Tilburg. De hal wordt momenteel naar ontwerp van Ector Hoogstad gerenoveerd en uitgebreid. IMd adviseerde over het constructief hergebruiken van de spanten en de aansluiting van bestaande bouw op de nieuwbouw.

Lees verder

donderdag 27 augustus 2020 Lees verder

Fundering op gerecyclede platen

Het onlangs opgeleverde MFA de Boezem is bijna volledig gebouwd met gebruikte materialen en bovendien grotendeels demontabel. IMd bedacht als constructeur van dit project onder andere een fundering op gerecyclede platen.

Lees verder

maandag 17 augustus 2020 Lees verder

Monarch III in the picture

Fotograaf Laurens Kuipers maakte onlangs prachtige foto's van de opgeleverde woontorens Monarch III. Op de foto's zijn goed de verdiepingshoge ramen en transparante hoeken te zien, waar IMd een constructieve oplossing voor bedacht.

Lees verder
... 6 7 8 9 10  ...