vrijdag 3 april 2020 Lees verder

De hoopvolle toekomst van het constructeursvak

Creativiteit en kennis worden de unique selling points van de ontwerpend constructeur voorspelt Patrick van Dodewaard van IMd in zijn column voor Cement.

Lees verder

vrijdag 27 maart 2020 Lees verder

Bouwdeel D(emontabel)

Bouwdeel D(emontabel) van het voormalig Techniekmuseum in Delft is snel gebouwd...en ook snel weer af te breken. En dat is precies de bedoeling van dit circulaire kantoorgebouw. Het gebouw en de constructie zijn zo ontworpen dat het geheel demontabel is en de verschillende elementen (eventueel los van elkaar) opnieuw gebruikt kunnen worden.

Lees verder

vrijdag 13 maart 2020 Lees verder

Hybrid City Challenge

De leverancier van de houten constructie van Techniekmuseum Bouwdeel D, Metsä Wood, heeft een challenge uitgeschreven voor innovatieve ideeën in hybride constructie. Het Techniekmuseum Bouwdeel D wordt daarbij als voorbeeld genoemd.

Lees verder

donderdag 5 maart 2020 Lees verder

Donorskelet - Van concept naar circulaire werkelijkheid

IMd Raadgevende Ingenieurs uit Rotterdam startte in 2012 een onderzoek naar de mogelijkheden om oude gebouwen niet te transformeren maar hun constructie opnieuw toe te passen. Met succes want het zogenaamde ‘donorskelet’ is van concept uitgegroeid tot circulaire werkelijkheid: meerdere projecten kregen de afgelopen jaren delen van een tweedehands constructie.

Lees verder
... 6 7 8 9 10  ...