Het project omvat de nieuwbouw van een bioscoopcomplex met 5 zalen met daaronder winkels en restaurants.

Bijzondere aspecten van het gebouw zijn de architectonische uitstraling passend in het budget en de toegepaste lokaal beschikbare materialen.

De fundering van het gebouw is opgebouwd uit (gestapelde) putringen waarmee de kolomlasten gefundeerd worden op de ondergrond.

De fundering middels putringen is voor Nederlandse begrippen een niet gebruikelijke funderingswijze, echter in Suriname wordt dit veelvuldig toegepast.

De bovenbouw is opgebouwd uit een stalen draagconstructie met staalplaatbetonvloeren en een stalen dakplaat. De constructie is hierbij afgestemd op de bouwkundige indeling van het gebouw. De staalplaatbetonvloer wordt als stabiliteitsschijf gebruikt ten behoeve van de afdracht van de windbelasting naar de windbokken. Ook in het dak zijn hiervoor voorzieningen opgenomen.

De draagconstructie van het totale gebouw is ontworpen door IMd in nauwe samenwerking met de leverancier van de staalconstructie, VSH united.

  • Plaats
  • Paramaribo, Suriname
  • Architect
  • Jonkman Klinkhamer architekten
  • Opdrachtgever
  • The Back Lot
  • Opleveringsdatum
  • mei 2010
  • Omvang
  • ca. 900 m2