Het opvallende gebouw langs de A44 omvat een museum en een congrescentrum voorzien van een parkeergarage.

Het museumgedeelte bestaat uit acht bouwlagen met aan één zijde een uitkraging. In de gevel van het gebouw is een model van ‘de mens’ opgenomen met een hoogte van 35 meter. Het staalskelet van de pop is op maat ontworpen rondom het vluchttrappenhuis in de romp van het lichaam en is opgebouwd uit stabiliserende ringen op verdiepingsniveau. Door de ontwikkeling van een speciale verbinding tussen gevelbekleding en staalconstructie kon de gevel zonder maatvoering in het werk worden bevestigd, waardoor een bijzondere vorm in een zeer korte bouwtijd kon worden gerealiseerd.

Kenmerkend voor het congrescentrum zijn de grote kolomvrije ruimtes en de uitkraging over de splitlevel parkeergarage. Deze worden gecreëerd door vakwerken in de gevels, welke tevens de stabiliteit verzorgen. Op de gevelspanten zijn vakwerkliggers geplaatst met daarop stalen dakplaten.

  • Plaats
  • Oegstgeest
  • Architect
  • PBV Architecten i.s.m. B3 bouwadviseurs
  • Opdrachtgever
  • Corpus Experience / Heddes Vastgoed
  • Opleveringsdatum
  • maart 2008
  • Omvang
  • ca. 20.000 m2