Het project omvat de nieuwbouw van een popcentrum waarin een tweetal podia, oefenruimtes, een café en kantoorruimte zijn ondergebracht. In het ontwerp zijn als gevolg van de beperkte ruimte veel van deze ruimten gestapeld in het gebouw opgenomen. Alle ruimtes zijn kolomvrij uitgevoerd.

Het gebouw is boven de kelderlaag voornamelijk opgebouwd uit stalen vakwerken, kolommen en liggers. De grootste zaal is geplaatst op een zestal trillingsisolatoren die de akoestische ontkoppeling voorzien met het daaronder gelegen muziekcafé.

De hele hoofddraagconstructie is middels een 3D-tekenpakket uitgewerkt waardoor veel ontwerpvraagstukken al in een vroeg stadium zijn opgelost.

  • Plaats
  • Hilversum
  • Architect
  • de Architekten Cie.
  • Opdrachtgever
  • Gemeente Hilversum
  • Opleveringsdatum
  • maart 2010
  • Omvang
  • ca. 3.300 m2