Het Sociaal Cultureel Centrum Rosmalen is gehuisvest in het voormalige gemeentehuis, dat ingrijpend is verbouwd. Daarnaast heeft het gebouw een geheel nieuwe vleugel gekregen. Naast de gemeente ’s-Hertogenbosch (o.a. Burgerzaken, Bestuurszaken en de trouwzaal) zijn ook andere functies gehuisvest in het SCC Rosmalen, zoals de toneel- en muziekverenigingen, de bibliotheek en de stichting de Muzerije.

De nieuwbouw heeft een ondergrondse bouwlaag en bovengronds een heldere stalen draagconstructie. Gezien de aanwezigheid van de spoorbaan naast het gebouw, een kwetsbare waterleiding en de bestaande bebouwing is een complexe bouwput nodig geweest. Door de aanwezige spoorlijn waren er verder eisen met betrekking tot mogelijke geluids- en trillingsoverlast.

  • Plaats
  • Rosmalen
  • Architect
  • Jonkman Klinkhamer architekten
  • Opdrachtgever
  • Gemeente ‘s-Hertogenbosch
  • Opleveringsdatum
  • juli 2008
  • Omvang
  • ca. 7.900 m2