De voormalige drukkerij en redactieruimte van de Telegraaf aan de Amsterdamse Nieuwezijds Voorburgwal wordt ingrijpend verbouwd. Na de transformatie biedt het monumentale pand onderdak aan een gemengd programma (hoogwaardige kantoren, retail, horeca en wonen). Bij dit project hoort tevens de winkel met bovengelegen woningen van de Kalverstraat 28. Ten behoeve van de renovatie zijn diverse aanpassingen van de hoofddraagconstructie nodig.

Het kantoorpand bestaat uit twee gedeeltes, het oorspronkelijke deel uit 1928 wat toen voor het dagblad De Telegraaf is gebouwd en het deel dat in 2000 is aangebouwd. Het deel uit 1928 is in de loop der tijd veelvuldig verbouwd. Het pand van Kalverstraat 28 is omstreeks 1890 gebouwd. Het oorspronkelijke kantoorpand aan de Nieuwezijds Voorburgwal 225 en het pand van de Kalverstraat 28 zijn beide rijksmonumenten.

Visual: Rijnboutt

Foto's: Kees Hummel Fotografie

  • Plaats
  • Amsterdam
  • Architect
  • Rijnboutt
  • Opdrachtgever
  • Kroonenberg Groep
  • Opleveringsdatum
  • 2019
  • Omvang
  • ca. 15.200 m2