Vanwege grote parkeerproblemen bij het metrostation Berkel Westpolder, heeft de gemeente Lansingerland besloten een P&R te realiseren. Een parkeergarage waar geparkeerd kan worden op maaiveldniveau en op het dek.

In het constructief ontwerp is rekening gehouden met een eventuele toekomstige uitbreiding van 1 bouwlaag op de nieuwe parkeergarage. Gekozen is voor een staal-beton constructie vanwege de snelle bouwtijd, bouwkosten en kwaliteit. De staal-betonliggers overspannen 16,5 meter, daardoor kan er kolomvrij geparkeerd worden.

Met het oog op de toekomstige uitbreiding heeft IMd naast het constructief ontwerp ook de fire-safety engineering uitgevoerd. De constructie kan in de toekomst onbehandeld blijven bij een hogere brandwerendheidseis. Belangrijk ontwerp- en uitvoeringsaspect was de ligging van de metrolijn vlak naast het bouwterrein. Dagelijks kunnen 200 parkeerplaatsen gebruikt worden door bewoners uit de gemeente Lansingerland en omstreken die gebruik maken van de Randstadrail.

  • Plaats
  • Berkel en Rodenrijs
  • Architect
  • BBVE Architecten
  • Opdrachtgever
  • Gemeente Lansingerland
  • Overige adviseurs
  • Aannemer: Van Mierlo
    Bouwmanagement: Haaglanden Consultancy
    Ontwerp inrichting en bouwdirectie: Grontmij
  • Opleveringsdatum
  • maart 2016
  • Omvang
  • 5.600 m2 (8.300 m2 inclusief toekomstige uitbreiding)