Maple is de nieuwe naam van het gerenoveerde gebouw van ING Bank dat voorheen bekend stond als ING Financial Plaza in Amsterdam Zuidoost. Dit gebouw was toe aan een revitalisatie die in lijn is met de stedenbouwkundige ontwikkeling van dit gebied. IMd ontwierp de constructie van de renovatie.

Bij de renovatie is de begane grond (plint) geschikt gemaakt voor een retail functie en is de gehele gevel vervangen. Hiervoor zijn de vloerlijnen aangepast waardoor de gevels schuin weglopen. Zowel binnen als buiten het gebouw zijn nieuwe trappen gemaakt voor een optimale routing. Ook werden er diverse sparingen gemaakt.

Boven de inrit is een extra verdiepingsvloer aangebracht. Om de constructiehoogte te beperken én om de toename van het gebouwgewicht te beperken, is deze ontworpen als staalplaatbetonvloer met staalbetonliggers. Door in deze ruimtes vides toe te passen nam het gewicht op de bestaande fundering niet toe ondanks de toevoeging van een extra verdieping.

Foto exterieur: René Souverijn
Foto’s interieur: CBRE

  • Plaats
  • Amsterdam
  • Architect
  • atelier PRO architekten
  • Opdrachtgever
  • ING
  • Opleveringsdatum
  • 2020
  • Omvang
  • ca. 20.000 m2