In opdracht van architectenbureau Cepezed is door IMd Raadgevende Ingenieurs een ontwerp gemaakt voor een uitbreiding van het gebouw “Van Dooren Veste” van de Hanzehogeschool in Groningen. Daarnaast wordt er een aantal aanpassingen verricht in het bestaande gebouw ter verbetering van het binnenklimaat en de leefbaarheid. Hiervan is de aanpassing van enkele bestaande stabiliteitswanden de opvallendste. De betonwanden worden vervangen door windverbanden bestaande uit stafstaal om meer openheid te creëren.

In de uitbreiding wordt een laboratorium gehuisvest. Bij de keuze van de materialen is rekening gehouden met de beperkte toegankelijkheid op de binnenplaats van het bestaande gebouwencomplex. Zo wordt voor de vloer een PS-isolatievloer toegepast, een vloer die normaliter in de woningbouw haar toepassing kent. De fundering wordt met stalen buispalen gerealiseerd.

  • Plaats
  • Groningen
  • Architect
  • architectenbureau Cepezed
  • Opdrachtgever
  • architectenbureau Cepezed
  • Opleveringsdatum
  • 2015