Op het TU-terrein in Delft staat het nieuwe onderwijsgebouw van de Hogeschool INHolland van ca. 8.000 m2 bestaande uit 7 bouwlagen en een halfverdiepte parkeergarage. Het ontwerp bestaat uit drie bouwdelen met verschillende hoogtes, welke onder twee hoekverdraaiingen in elkaar geschoven zijn. Daarnaast zijn een aantal kolommen en gevels schuin geplaatst. Deze schuine kolommen zorgen voor horizontale "vasthoudkrachten" met grote gevolgen voor de stabiliteit van het gebouw.

In het grote atrium aan de noordzijde staat de collegezaal, ontworpen als een op zichzelf staande stalen sculptuur. De staalconstructie van deze zaal is driedimensionaal berekend en getekend.

De gevel van het atrium is uitgevoerd met een composietmateriaal waar de hogeschool zelf onderzoek naar heeft verricht.

  • Plaats
  • Delft
  • Architect
  • Rietveld Architects New York
  • Opdrachtgever
  • Hogeschool INHolland
  • Opleveringsdatum
  • juli 2009
  • Omvang
  • 8.000 m2