Vlakbij het Vrijthof in Maastricht is de bovenbouw van de jaren 60-betonkolos "Entre Deux" gesloopt en voorzien van een nieuwe opbouw bestaande uit winkels en woningen.

De kelder met twee parkeerverdiepingen is gehandhaafd, waarbij de toegang tot deze kelder is aangepast. Tijdens het ontwerpproces heeft IMd ervoor gezorgd dat de bestaande constructie zo optimaal mogelijk is hergebruikt en dat de nieuwe bovenbouw op een heldere en efficiënte manier is afgestemd op de bestaande sokkel.

Hierbij is gebruik gemaakt van bollenvloeren, waarmee een hogere draagkracht is gerealiseerd zonder de vloeren te verzwaren ten opzichte van de oude constructie.

Het historische pand "Pico Bello" is bij het project betrokken door ook dit te onderkelderen. Hierbij is gebruik gemaakt van de zogenaamde ‘Brusselse methode’ om grondontspanning onder het pand tegen te gaan.

  • Plaats
  • Maastricht
  • Architect
  • Arn Meijs Architekten
  • Opdrachtgever
  • Multi Development / 3W Vastgoed
  • Opleveringsdatum
  • november 2006
  • Omvang
  • 30.000 m2