Het dorpshuis van Austerlitz wordt uitgebreid met een school, peuterspeelzaal en 25 appartementen. Het multifunctionele gebouw ligt midden in het dorp en betreft zowel een uitbreiding van het bestaande dorpshuis als een nieuwbouwblok aan de Schoolstraat. Kenmerkend voor het ontwerp is het dorpse karakter en het gebruik van veel hout.

De veelheid aan functies komt ook terug in het constructieve ontwerp. Om een grote flexibiliteit te realiseren voor de school en peuterspeelzaal is er een betonnen tafelconstructie ontworpen. Bovenop deze tafel worden traditioneel appartementen gestapeld met woning scheidende kalkzandsteenwanden en breedplaatvloeren. Echte blikvanger van het project zijn de houten spanten aan de voorzijde van het plein.

  • Plaats
  • Austerlitz
  • Architect
  • DP6 architectuurstudio
  • Opdrachtgever
  • ING
  • Opleveringsdatum
  • 2020
  • Omvang
  • ca. 5.000 m2