Het project met een winkel-, woon- en parkeerfunctie maakt deel uit van de nieuwe vinexwijk "De Volgerlanden", dat is gelegen in het gebied tussen de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht.

Het gebouw bestaat uit een onderbouw van twee lagen met daar bovenop zes woonblokken. De onderbouw bestaat uit een kelder en begane grond waarin zich onder andere een parkeergarage, een stallinggarage, winkels en de bergingen van de woningen bevinden. De woonblokken op deze onderbouw zijn onderverdeeld in verschillende blokken, variabel in hoogte, met een maximale hoogte van ongeveer 47 meter.

De draagstructuur van de onderbouw is zo ontworpen dat zware overgangsconstructies tussen de onder- en bovenbouw niet nodig zijn. In het ontwerp is rekening gehouden met het, tijdens de uitvoering, los houden van de woontoren zodat zettingverschillen tussen toren en overige bebouwing niet tot problemen heeft geleidt.

  • Plaats
  • Hendrik-Ido-Ambacht
  • Architect
  • Hendriks Schulten Architecten
  • Opdrachtgever
  • ASR Vastgoed Ontwikkeling
  • Opleveringsdatum
  • juli 2010
  • Omvang
  • ca. 38.160 m2