De Leuvehaven, gelegen in het centrum van de stad, is de plek waar de Rotterdamse haven ooit is ontstaan. De gemeente wil in dit gebied de komende jaren investeren voor een aantrekkelijk verblijfsklimaat. 
De bestaande losstaande paviljoens worden vervangen door het Leuvepaviljoen. Het nieuwe gebouw gaat onderdak bieden aan het Haveninformatiepunt van het Havenbedrijf, twee publiek toegankelijke werkplaatsen van het Maritiem Museum en twee horecagelegenheden, met terrassen aan het water. 

Een bijzonder aspect van het ontwerp zit in het hergebruik van de constructie van de bestaande paviljoens. Het nieuwe gebouw is volledig ontworpen vanuit de bestaande fundering en de stramienen van de staalconstructie van de bestaande gebouwen. Daarvan blijft het overgrote deel staan voor hergebruik. Andere onderdelen van de staalconstructie zullen als donorprofielen worden hergebruikt. Zo wordt er op een duurzame manier gebruik gemaakt van bestaande elementen.

Visual:  MoederscheimMoonen Architects

  • Plaats
  • Rotterdam
  • Architect
  • MoederscheimMoonen Architects
  • Opdrachtgever
  • Gemeente Rotterdam
  • Opleveringsdatum
  • 2021
  • Omvang
  • 1.400 m2