Dit project betreft de renovatie en uitbreiding van de G. Th. Rietveldschool in Badhoevedorp. IMd is als hoofdconstructeur verantwoordelijk voor de uitbreiding. Deze bestaat uit twee bouwlagen opgebouwd uit kalkzandsteen, dragende penanten in combinatie met kanaalplaten met druklaag. De ruimtes zijn kolomvrij gehouden door het toepassen van een grote vloeroverspanning. Aan één zijde van het gebouw is de bovenste bouwlaag naar achter geschoven zodat aan de voorzijde een terras ontstaat en aan de achterzijde, ter plaatse van de binnenpatio een overstek. De nieuwbouw sluit aan de achterzijde, op hoogte, aan op de 1-laagse bestaande bebouwing. De 1-laagse nieuwbouw is uitbreidbaar met een extra bouwlaag.

Renders: RoosRos Architecten

  • Plaats
  • Badhoevedorp
  • Architect
  • RoosRos Architecten / Lakerveld ingenieurs- & architectuurbureau
  • Opdrachtgever
  • Stichting SOPOH
  • Opleveringsdatum
  • 2019
  • Omvang
  • ca. 2.680 m2