Op de plek van de voormalige tennishal op Sportpark Zuid in Doetinchem staat een nieuw schoolgebouw voor de circa 700 leerlingen van de opleidingen Sport en Bewegen en Veiligheid en Vakmanschap van het Graafschap College. Tevens biedt dit pand huisvesting aan de huurders SportMedX en Sportservice.

Het concept van de nieuwbouw bestaat uit een opzet met twee beuken en een ruimtelijk en sociaal hart daartussen. Het vloerveld van het atrium is vormgegeven als getrapt landschap dat refereert aan sport en samenwerking en de naam “het Middenveld” draagt. Op dit middenveld bevindt zich de kantine die de interactie binnen het gebouw versterkt en het tevens ruimtelijk levendig en spannend maakt.

Voor de constructieopzet is gekozen voor een constructie met heldere verticale draaglijnen. Door grote overspanningen van circa 10 meter toe te passen ontstaan grote vrij indeelbare ruimten, wat de flexibiliteit en levensduur van het gebouw vergroot. Door de kanaalplaatvloeren iets uit elkaar te leggen, een vloersysteem dat IMd samen met Cepezed al bij meerdere projecten succesvol heeft toegepast, ontstaan in de vloer ruimten om installaties in te verslepen. Door deze vloer opbouw was het mogelijk een zeer compact vloerpakket toe te passen en daarmee de verdiepingshoogte te beperken. Dit is zeker bij dit ontwerp van belang, gezien de bijzondere vorm van de gevel.

Foto's oplevering: cepezed

  • Plaats
  • Doetinchem
  • Architect
  • architectenbureau cepezed
  • Opdrachtgever
  • Graafschap College
  • Opleveringsdatum
  • 2018