De nieuwbouw van VMBO Veurs te Voorburg is een compact gebouw met een heldere vorm en een gevel van metselwerk die daarmee op de omgevende bebouwing reageert.

De economisch ontworpen constructie bestaat uit een stalen kolomstructuur met vier draaglijnen. De vloeren zijn opgebouwd met kanaalplaten gedragen door geïntegreerde stalen liggers. Door de staalconstructie is de indeling van de lokalen en gevelbeeld flexibel voor latere indelingswijzigingen. Stabiliteit wordt verzorgd door de betonnen trappenhuizen. Op de eerste verdieping is een gymzaal aanwezig, middels een sportvloer wordt voorkomen dat trillingen doorwerken tot de onderliggende ruimtes.

  • Plaats
  • Voorburg
  • Architect
  • Atelier Pro
  • Opdrachtgever
  • Stichting Scholengroep Spinoza
  • Overige adviseurs
  • maker render: Atelier Pro
  • Opleveringsdatum
  • 2021