Door inpandig in de bestaande V&D extra vloeroppervlak te creëren, is het vloeroppervlak rondom V&D gebruikt om kleinere zogenaamde "afzoomwinkels" te situeren. Tijdens de bouwwerkzaamheden heeft de verkoop volop doorgang gevonden en zijn de nodige veiligheidsvoorzieningen getroffen.

Het nieuwe vloeroppervlak in de bestaande bebouwing is verkregen door circa 2 meter hoge stalen vakwerkspanten op het dak van de V&D te plaatsen, waaraan de verschillende vloeren met behulp van stalen kolommen zijn opgehangen. Door het inpandig aanbrengen van staalconstructies zijn nieuwe vides en trappenhuizen vormgegeven.

Ondanks de verschillende gebouwen is het totaal één geheel geworden door aan drie kanten een volledig nieuwe gevel aan te brengen. Deze gevels zijn gerealiseerd door nieuwe staalconstructies voor de bestaande gebouwen te plaatsen. Hierbij zijn in het binnenspouwblad stalen vakwerkspanten ontworpen om uitkragingen in de gevel mogelijk te maken en om bestaande kolommen bij de entree te kunnen laten vervallen.

  • Plaats
  • Dordrecht
  • Architect
  • De Architectengroep
  • Opdrachtgever
  • Multi Vastgoed
  • Opleveringsdatum
  • juni 2003