Het plan omvat de nieuwbouw van een winkelcluster. Het cluster bestaat uit twee bouwdelen gescheiden door een parkeerterrein. Beide delen hebben een hoogte van ca. 10 meter met de winkelvloer op de begane grond. In één van de winkelunits is een verdiepingsvloer aanwezig om het winkeloppervlak te vergroten. Door middel van verschuifbare reclamezuilen is het parkeerterrein af te sluiten gedurende de sluitingstijd van de winkels. De eyecatcher van het ontwerp is het 100 meter lange kunstwerk in beton; de plint van het winkelcluster is aan de zijde van de Stadionweg voorzien van grafisch beton.

Voor de stabiliteit zijn op strategische posities stabiliteitsverbanden aangebracht in de gevelvlakken en winkelscheidende wanden. Naast de diverse verticale verbanden dient ook de afdracht van de horizontale krachten naar de verticale verbanden te worden gewaarborgd. Hiertoe zijn in de dakvlakken diverse windverbanden opgenomen.

  • Plaats
  • Rotterdam
  • Architect
  • RoosRos Architecten
  • Opdrachtgever
  • Brainstone Bouwmanagement / Projectontwikkeling
  • Opleveringsdatum
  • 2017
  • Omvang
  • 15.000 m2