Het project betreft de nieuwbouw van een tweelaagse mediawinkel Saturn met drie parkeerlagen erboven aan de Hoflaan te Doetinchem. Naast het rechthoekige hoofdvolume is de hellingbaan voor de toegang tot de parkeerdekken gesitueerd.

Voor de constructie is gekozen voor kanaalplaten met 16 meter overspanning die afdragen op geïntegreerde vloerliggers. Bij de hellingbaan is gekozen voor een staalplaatbetonvloer. Rondom het gebouw komt een huid van prefab elementen. Bij de parkeerlaag komt er tussen de elementen een gevelrooster t.b.v. de natuurlijke ventilatie.

Het gebouw wordt voorzien van een sprinklerinstallatie waardoor er geen brandwerende voorzieningen nodig zijn bij de staalconstructie.

  • Plaats
  • Doetinchem
  • Architect
  • Palazzo Groep
  • Opdrachtgever
  • Veluwezoom Verkerk
  • Opleveringsdatum
  • 2014
  • Omvang
  • ca. 5.000 m2 winkels en 250 parkeerplaatsen