Winkelcentrum De Riepel bestaat uit een aantal grootschalige winkelunits voor supermarkten. Rondom deze units zijn kleinere winkelruimtes en horeca geplaatst.

De constructie bestaat uit een stalen skelet waarmee ook de kenmerkende wisselende kapconstructies zijn opgebouwd. Dwars door het winkelcentrum loopt een passage welke een constructieve onderbreking vormt.

Om het gebouw volledig flexibel indeelbaar te maken, is gekozen voor een stabiliteitssysteem van ingeklemde kolommen in de fundering voor één hoofdwindrichting en een portaalsysteem van kolommen en dakliggers voor de andere hoofdwindrichting. Op deze wijze zijn slechts twee kleine windverbanden nodig geweest op posities waar geen flexibele indeling nodig is.

Onderdeel van de passage zijn een aantal houten dragende portalen, waarvoor staal-houtverbindingen zijn ontworpen.

  • Plaats
  • Julianadorp
  • Architect
  • Architectenbureau Van Manen
  • Opdrachtgever
  • Redema Consultants
  • Opleveringsdatum
  • oktober 2009
  • Omvang
  • ca. 8.500m2