Het plan omvat de nieuwbouw van 55 appartementen boven een parkeerkelder met een kinderdagverblijf en toegankelijk dakterras op de top-etage. Het project wordt duurzaam en energieneutraal uitgevoerd; de woningen zijn verdeeld over 3 blokken A-B-C met 6-5-4 bouwlagen.

Het bouwvolume is ontworpen als een wanden-vloersysteem welke in basis geschikt is om te worden uitgevoerd met breedplaatvloeren. De wanden worden uitgevoerd in een dikte van 250mm en de vloeren een dikte van 260mm.

De prefab balkonplaten worden middels isokorf aan de vloeren bevestigd en de (prefab) galerij in de binnenplaats door stalen of houten kolommen afgesteund op het dek van de parkeerkelder.

Op basis van het parkeren in de kelder is de constructieve opbouw van wanden-vloersysteem op laag nul deels omgezet naar kolommen-balken en vloersysteem. De betonwanden voor de appartementen aan de binnenplaats vormen uitkragende wandliggers.

  • Plaats
  • Amsterdam
  • Architect
  • Van Egmond Architecten
  • Opdrachtgever
  • NL-development
  • Omvang
  • 8.000 m2