Het Kanonnenplein aan de kop van de Beatrixstraat betreft een appartementencomplex met een commerciële plint. Het project is een markante  beëindiging van de betreffende Winkelstraat in Den Helder. Het ontwerp sluit aan bij de architectuur van het naastgelegen project de Hofdame aan de Beatrixstraat. In totaal bestaan het bouwwerk uit vier bouwlagen en een dakvloer. Constructief bestaat het ontwerp uit een stapeling van breedplaatvloeren welke in twee richtingen overspannen op de betonpenanten in de buitengevel tot op de betonwanden van de binnenkern. De dakvloer is als gevolg van  de setback licht vormgegeven in staalconstructie met houten balklaag. Gezien de beperkte grote van de bouwplaats en gevoelige fundering op “staal’ in de directe omgeving, is gekozen voor een trillingsvrij paalsysteem middels boorpalen.

  • Plaats
  • Den Helder
  • Architect
  • Geurst & Schulze architecten
  • Opdrachtgever
  • Woningstichting Den Helder
  • Opleveringsdatum
  • 2019