Het leegstaande kantoorpand ‘Batavia’ aan de Laan van Nieuw Oost-Indië 123-127 gelegen in de wijk Bezuidenhout in Den Haag wordt getransformeerd naar woningen.

Het project bestaat uit een uitbreiding naar de zijde langs de Laan van Nieuw-Oost Indië met een aftrappend volume voorzien van ruime terrassen. Hierdoor blijft het straatprofiel in evenwicht. Aan deze zijde bevindt zich tevens een extra hoge plint met commerciële functies. Het hogere gebouwvolume, dat haaks op de Laan van NOI staat, is verhoogd door middel van een kroon met penthouses. Aan de erachter gelegen Carpentierstraat worden 3 laagse eengezinswoningen gerealiseerd bovenop de bestaande parkeergarage. Hierdoor wordt aangesloten op de bouwhoogte van de omliggende bebouwing en wordt het parkeerveld afgeschermd richting straatzijde.

  • Plaats
  • Den Haag
  • Architect
  • Geurtz & Schulze architecten
  • Opdrachtgever
  • Egeria Real Estate Development