Het plan van The Yarn, (ook wel ‘De Wending’), omvat de nieuwbouw van een appartementencomplex en een supermarkt met een ondergelegen stallingsgarage in de kelder. Op de begane grond bevindt zich een supermarkt met daarboven twee appartementenblokken(een van drie woonlagen en een van vier woonlagen), met op de eerste verdieping een binnentuin tussen beide blokken.

Vanwege de drie verschillende gebruiksfuncties (wonen, winkelen en parkeren) is uitgebreid onderzoek gedaan naar de meest optimale draagconstructie en kolomposities. Dit heeft geresulteerd in een skelet van gewapend beton met dragende woningscheidende wanden over minimaal twee kolommen. Hiermee zijn kostbare overgangsconstructies vermeden.

Visual: Altera Vastgoed

  • Plaats
  • Zeist
  • Architect
  • Berry Dillen Architect (i.s.m. Het Facilitair Bureau)
  • Opdrachtgever
  • VOF “De Wending”
  • Opleveringsdatum
  • 2019
  • Omvang
  • ca. 12.150 m2