Op een unieke plek aan de Amstel wilde de opdrachtgever een dubbel woonhuis realiseren. Vanwege zijn voorliefde voor licht en industrieel bouwen is gekozen de woningen in staal te bouwen, met gevels van sandwichpanelen bekleed met hout. De woningen hebben de keuken en werkkamers op de begane grond, de woonkamer op de ‘beletage’ (met uitzicht over de rivier) en de slaapkamers onder het dak. De woningen hebben ieder een vrijstaand bijgebouw in de tuin, die eveneens in staal is opgetrokken.

Beide woningen hebben vier stalen portalen, die de stabiliteit in de dwarsrichting verzorgen. Zo blijven de gevels gevrijwaard van stabiliteitskruizen en kan maximaal genoten worden van het vrije uitzicht over de Amstel aan de voorzijde van de woningen en de weilanden aan de achterzijde. Tussen de portalen zijn dunne staalplaat-betonvloeren opgelegd.

Foto’s: Luuk Kramer

  • Plaats
  • Amstelveen
  • Architect
  • Woltjer Berkhout Architecten
  • Opdrachtgever
  • Particulier
  • Opleveringsdatum
  • 2016