Het door Spring architecten ontworpen plan omvat de nieuwbouw van een tweelaags gebouw bestaande uit twee symmetrische vleugels welke onderling verbonden zijn door een middengebied waarin de centrale voorzieningen zijn gelegen.

Door het gebruik van kolommen in plaats van dragende wanden ontstaat een flexibel indeelbaar gebouw. Alleen bij de gevels worden dragende wanden toegepast

In het middendeel wordt in het dak geen kanaalplaat toegepast maar is uit architectonisch oogpunt gekozen voor een dak bestaande uit houten vakwerkspanten en houten gordingen. Aangezien de oplegpunten van de vakwerkspanten onderdeel uit maken van de vijf draaglijnen ontstaat een logische constructie opbouw.

  • Plaats
  • Dordrecht
  • Architect
  • Spring architecten
  • Opdrachtgever
  • Trivire Wonen
  • Opleveringsdatum
  • april 2012
  • Omvang
  • ca. 1.240 m2