Het project omvat de nieuwbouw van een zorgcentrum in de oude kern van de gemeente Rijswijk. Op de begane grond zijn de ondersteunende functies gelegen en de grote centrale ontvangsthal en daarnaast commerciële ruimten. Hierboven bevinden zich maximaal 6 lagen met verschillende type woningen voor ouderen.

Om een vrij indeelbaar gebouw te creëren, zijn de woningscheidende wanden van het zorgcentrum niet dragend uitgevoerd, maar is er voor gekozen om een kanaalplaatvloer met een grotere overspanning toe te passen in combinatie met dragende gevels en dragende betonwanden in de middengang.

Op de begane grond en de 1e verdieping worden deze wanden opgevangen door kolommen. De vele sprongen in de gevel, de terrassen en de balkons vragen een passende oplossing in de geprefabriceerde draagconstructie.

  • Plaats
  • Rijswijk
  • Architect
  • Studio Wassenaar
  • Opdrachtgever
  • Rijswijk Wonen i.s.m. Stichting Onderwatershof
  • Opleveringsdatum
  • januari 2009
  • Omvang
  • ca. 15.115 m2