header image

1875 heipalen voor Lely Campus fase 2 geslagen

Vrijdag 6 november 2020

Vorige week zijn de heiwerkzaamheden voor Lely Campus fase 2 afgerond. In totaal werden 1875 heipalen geslagen als basis voor de verdere ontwikkeling van het duurzame kantoor- en productiecomplex van robotleverancier voor de melkveehouderij Lely. IMd maakte voor zowel het eerder gebouwde hoofdcomplex als de huidige uitbreiding het constructief ontwerp.  

Lely Campus fase 2 bestaat uit een grote bedrijfshal waarbij op het dak plaats is voor ruim 20.000m2 parkeerruimte. Naast en voor deze bedrijfshal worden 3 nieuwe kantoorvleugels geplaatst. Deze kantoorvleugels staan in verbinding met het eerder gebouwde hoofdcomplex uit 2014.

Op initiatief van IMd is besloten om de nieuwe hal als een "perrongebouw" te ontwerpen, waardoor er geen laad- en loskuilen gemaakt hoeven te worden, welke voorzien zouden moeten worden van een onderheide betonvloer. De bedrijfshal is opgebouwd uit betonnen raamwerken met grote overspanningen. Hierdoor is er binnen de ruimte veel flexibiliteit voor de werkzaamheden en opslagmogelijkheden van Lely.

Ook de kantoorvleugels zijn met een grote mate van flexibiliteit ontworpen met grote open kantoorverdiepingen. Door gebruik te maken van grote vakwerkspanten is het voor expeditieverkeer mogelijk om onder het gebouw door te rijden.

Lely Campus fase 1 is bekroond met het BREEAM-NL certificaat Outstanding en ook voor de Lely Canpus fase 2  fase wordt deze duurzaamheidsscore nagestreefd.

Overige foto’s

Overige berichten