header image

Over IMd

Constructief ontwerpen

IMd Raadgevende Ingenieurs (1960) in Rotterdam staat bekend om het constructief ontwerpen van slimme, kostenefficiënte en vooral duurzame constructies die gebouwen haalbaar maken. Van prestigieuze kantorencomplexen, kennisinstellingen, multifunctionele projecten winkelcentra en woongebouwen tot scholen, musea en monumenten.

Met een team van circa 60 constructief ontwerpers, constructeurs en modelleurs (tekenaars) zorgt IMd Raadgevende Ingenieurs tijdens het ontwerp- en bouwproces dat ontwikkelaars en architecten ‘hun’ gebouw kunnen realiseren, dat adviseurs optimaal kunnen presteren en dat aannemers snel en simpel kunnen bouwen. 

IMd Raadgevende Ingenieurs is gecertificeerd volgens NEN-EN-ISO 9001 en NEN-EN-ISO 14001.

 

Teamleden

Werkwijze

Bij ieder project is en blijft een van de vier directieleden betrokken - ir. Remko Wiltjer, ir. Pim Peters, ing. Rob Stark of ir. Paul Korthagen. Zij begeleiden projecten van begin tot eind, van eerste schets tot laatste tekening. Ieder project heeft uiteraard ook een vaste projectleider en een team constructeurs en tekenaars, afhankelijk van de omvang en complexiteit van de opgave. Een actieve en creatieve inbreng in het ontwerpproces staat garant voor een optimale draagconstructie. Dat geldt voor gebouwen, maar ook voor waterbouwkundige projecten. Minstens zo belangrijk is een vergaande uitwerking van de besteksstukken én de kwaliteit van de werktekeningen. IMd Raadgevende Ingenieurs werkt aan alle drie de schakels met dezelfde precisie.

Expertises

Vacatures

Wil je werken bij een van de meest creatieve en innovatieve ingenieursbureaus van Nederland? Kom dan solliciteren bij IMd Raadgevende Ingenieurs in Rotterdam. Wij staan bekend om onze vernieuwende aanpak als het gaat om de constructie, hergebruik of transformatie van gebouwen. Check hier de openstaande vacatures!

Transformatie oude loods naar modern kantoor

IMd Raadgevende Ingenieurs is gehuisvest in een bijzonder kantoor, gemaakt in een zestig jaar oude machinefabriek aan de Maas in de Rotterdamse wijk Feijenoord. IMd Raadgevende Ingenieurs is zelf nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling en de herbestemming van deze voormalige fabriek. Inmiddels is het een architectonisch hoogstaand kantoorpand dat veel aandacht geniet van de (internationale) architectuurwereld. Het kantoor aan de Piekstraat is gekozen tot winnaar voor BNA Gebouw van het Jaar 2012 Regio Delta!

Meer weten over de kunst van het construeren?

Je kunt het boek bij ons bestellen door ons een email te sturen.

Bestel ons boek

IMd Raadgevende Ingenieurs

Telefoon

E-mail

Bezoekadres
Piekstraat 77
3071 EL Rotterdam

Postadres
Postbus 50521
3007 JA Rotterdam

Plan route
Kantoor IMd Raadgevende Ingenieurs B.V.